Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Gaismas pils celtniecība un ekonomikas sildīšana

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
V
V
Ierosinu pie reizes par valsts naudu uzcelt ko līdzīgu Triumfa arkai,Eifeļa tornim, Brīvības statujai u. c.- ekonomika sils, celtniekiem būs darbs, valsts prestižs spīdēs un laistīsies! P.s. visi šie objekti obligāti jāceļ ar pasaulē visaugstākajām izmaksām( šis princips jau tiek veiksmīgi piemērots)!
Cits variants
C
Kā, jūsuprāt, apšaubāmi organizēta 100 miljonu latu iegrūšana betonā un importētās stikla konstrukcijās palīdzēs attīstīties Latvijas cilvēkresursiem? Man vienmēr ir licies, ka cilvēkresursu attīstīšana saistās ar naudas ieguldīšanu cilvēku izglītībā, kuru pēc tam var pielietot, lai valsts no tā gūtu labumu. Ne jau bibliotēkas būve padarīs cilvēkus gudrākus, bet gan cilvēku iespēja piekļūst zināšanām un izglītībai, un citi komentētāji jau minēja krietni efektīvākus veidus šī mērķa sasniegšanai.
Econ
E
Bez tam būvniecības izmaksas ir vienkārši nepieļaujami astronomiskas, nav noticis normāls konkurss, un konkurences cīā izvēlēts labākais cēlājs, ir bijis tikai valstiski pieļauta milzīga karteļa paraugdemonstrējums.
Econ
E
Varbūt nevajag slēpties aiz pseidoekonomiskiem apgalvojumiem (no kuras augstskolas esiet, ekonomist?), un patiešām ir tādas augsti attīstītas valstis, kurās lielas bibliotēkas joprojām izskatās tādas kā pirms 100 gadiem, nākušas klāt tikai pāris datortelpas un līdzīgi uzlabojumi, ir nācies redzēt, bez tam tās mūsdienās izmanto arvien mazāk, jo lielāko daudzumu jaunākās literatūras iegūst no zinātnisko rakstu Interneta datu bāzēm. LNB gadījumā ļoti liels apjoms šīs ieguldītās naudas aizplūdīs prom no valsts, atstājot nākamajiem gadiem tikai pamatīgus uzturēšanas uzdevumus un negatīvu ieguvumu, bez tam vēl pie visa kropļojot ekonomiks struktūru, jo, lai to celtu, kādam nauda ir jāatņem. Ceļu gadījumā ir pavisam cita situācija, protams, ja tie netiek celti brālēnu ekonomikas veidā ar milzīgiem konkurences pārkāpumiem. Ir arī citi infrastruktūras objekti, kas ir nepieciešami potenciālā IKP paaugstināšanai, bet tā noteikti nav LNB.
Edge
E
Skandināvu bankas pārstāvis E.Rudzītis arī neslēpj biznesa intereses - ''Ja jāizvēlas starp naudas ieguldīšanu bibliotēkas celtniecībai vai mājokļu energoefektivitātes uzlabošanas pasākumiem, tad es noteikti balsotu par mājokļu siltināšanas atbalsta programmu, jo tā dotu lielāku labumu Latvijas ekonomikai.'' ( iz nozare.lv bloga raksta - '' Ar reklāmu vien siltumu ...'' ). Cilvēkresursu attīstīšanā Latvijā nav ieinteresēti pārāk daudzi.....
no manis
n
Ja nebiji dzirdeejusi,tad tajaa biblioteekaa nebuus pat graamatas lapinas..Ta ka lasiit vareesi tikai tik cik speesi nopirkt!!!Vai arii iet uz parasto biblioteeku,kur tevi laidiis ieksaa,jo domaaju,ka neesi no izredzeetajiem,kam buus lemts tur kaaju spert!!!
Ainis
A
Ja pa to naudu uzbūvētu vēl vismaz 50 bērnudārzus, es teiktu ekonomikas sildīšana, bet te šķiet valsts izzagšana.
Rita
R
Runā, ka grāmatu lasīšana uzlabo arī prasmi izteikties un rakstīt!... arī laukos...
Jaa kaa tad.
J
Tak tur jau uzpelniities varees tikai tie,kas samaksaas kaartiigu kukuli,un ne jau parastais mirstiigais varees koncertu laikaa savas bulcinas tirgot,tikai nevajag liet te cugunu.Taa ir tiiri tikai tuksa muldeesana par taas tumsoniibas eekas vajadziibu,ja tyrpmaak man nebuus ko eest,kaa tagad jau loti daudziem,ir man buus pilniigi pie vienas vietas gan analogaa info,gan digitaalaa!!! Man ta kada jega laukos dzivojot no tas barahlo???Ja daudziem lauciniekiem nav naudas autobusam uz Riigu???Prieks kam man,par savu nodoklu naudu buutu jaanodrosina kaut kaadiem tur Sleseriem,Skeleem,Dermakovaam un paareejiem liekeeziem izklaides,atpuutas prieki un pieriisanaas???Tad lai cel un naudu dod tie,kam taa buuda ir vajadziiga!!!!
Ivars
I
Tieši tā, apturot projektus, visi darbinieki būs jāatlaiž un no valsts kabatas visiem būs bezdarbnieku pabalsts, vai kāds par to ir aizdomājies???!!!
Ivars
I
OK, bērnudārzi var stimulēt ekonomiku tos būvējot, bet pēc tam tie nekādu labumu nedod. LNB jaunajā ēkā varēs rīkot dažādas starptautiskas konferences Baltijas valstīm un visam Baltijas jūras reģionam - tas ir konferenču tūrisms, jeb citiem vārdiem - pakalpojumu eksports, kas mums ir visvairāk vajadzīgs... mums būtu noderīgi arī citi konferenču centri... arī Koncertzāle, lai cik tas nepopulāri pašlaik neliktos...
Šis variants
Š
Jāatceras arī, ka vēl pirms gada, diviem skolu jaunatni aktīvi aicināja studēt būvniecību. Būšot drošas darba vietas. LNB ir viens no projektiem, kas parāda - lūk, tik izglītoti un spējīgi ir mūsu profesionāļi. Būvniecības speciālisti mums ir vajadzīgi, viņiem ir darbs modernās, apjomīgās būvēs šodien un būs arī rīt. Darbs LNB ir neatsverama pieredze arī jau šodienas profesionāļiem, projekts sniedz iespēju turpināt uzlabot savas prasmes pie aizvien sarežģītākiem projektiem. Bezdarbs aug, tādēļ apsveicami, ka šeit cilvēki turpinās darbu, maksās nodokļus, iepirksies un čekā būs valstij tik svarīgais 21%. Tas taču ir valstij izdevīgāk nekā tiem pašiem maksāt bezdarbnieku pabalstu. Tāpat būvniecībā taču izmanto arī Latvijā ražotus būvmateriālus utt. LTV arī rādīja sižetu, ka cilvēki tagad vēl vairāk iet uz bibliotēku, jo grāmatas un periodika ir dārga. Daudzi tomēr gaida jauno bibliotēku...
2x
2
CR = cits variants
CR
C
Ekonomiku vēl vairāk varēja sildīt uzlabojot ēku energoefektivitāti, tad nauda ienāktu tie pašiem, kas minēti rakstā, kā arī pēc zināma laika iedzīvotājiem paliktu vairāk naudiņas pāri, ko novirzīt privātam patēriņa'm, bez tam samazinātos energoresursu imports - tā ir ekonomikas sildišana un n reizes labāka par ekonomikas sildīšanu ar NB būvniecību.
par
p
cits variants

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

A.Ērgles un B.Ālītes raksts "Eksperts: investīcijas Gaismaspilī nesilda ekonomiku"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas