Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ģenerālprokurors uzsāk disciplinārpārbaudi saistībā ar Bogdanovas lietu

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis ir uzsācis disciplināro pārbaudi par faktiem, kuros nepieciešams izvērtēt vairāku prokuratūras amatpersonu rīcību saistībā ar kriminālprocesa uzsākšanu un izmeklēšanu, kas bija prokurores Irinas Bogdanovas lietvedībā, Dienu informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Dzintra Vītoliņa.

Kā ziņots, 17.oktobrī Jūrmalas prokuratūras prokurore I.Bogdanova tika aizturēta aizdomās par kukuļa izspiešanu. Šobrīd I.Bogdanovai kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Pirmdien ar J.Maizīša pavēli viņa tika atstādināta no amata par apkaunojošu rīcību, kas nav savienojama ar prokurora amatu.

Izmeklēšanas materiāli liecina, ka kukulis 25 000 latu apmērā tika pieprasīts, lai prokurore nodrošinātu kādai personai labvēlīgu lēmumu kādā kriminālprocesā. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki aizturēja I.Bogdanovu pēc pieprasītā kukuļa daļas — 15 000 latu — saņemšanas. Aizdomās par starpniecību kukuļdošanā apcietināts arī viņas draugs — Jūrmalā pazīstams miljonārs Boriss Rjazanskis.

No neoficiāliem avotiem Dienai zināms, ka sākotnēji lietu uzraudzīja Jūrmalas prokuratūras virsprokurore Sigita Priede, bet vēlāk tā tika nodota I.Bogdanovai. Abu šo prokuroru kabinetos, kā arī vairākās citās vietās KNAB nedēļas nogalē veica kratīšanu. S.Priede, pamatojot to ar stresu, pirmdien darbā iesniegusi slimības lapu.

Diena rakstīja, kriminālprocess, par kura izbeigšanu, iespējams, notika kukuļošana, aizsākās šā gada 11.maijā, kad Jūrmalas policijā ar iesniegumu par uzbrukumu vērsās uzņēmējs Aleksandrs Rasoha. Viņš liecināja, ka dienu iepriekš viņa mājas pagalmā iebraucis viņa paziņa — igauņu uzņēmējs Ralfs Kopels — un ar 40 cm garu metāla stieni iesitis viņam pa galvu. Notikušo pa logu bija redzējusi arī viņa civilsieva, miljonāre un Jūrmalā labi pazīstamā uzņēmēja Larisa Sviridova, kurai ar R.Kopelu bija kopīgs bizness. Savukārt R.Kopels uzskata, ka lietu pasūtījusi bijusī biznesa partnere L.Sviridova, lai viņai nebūtu jāatdod 670 000 latu liels parāds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas