Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Gerhards: tas būs pēdējais gāzes cenu kāpums līdz ES līmenim

Tas ir pēdējais kāpums, lai pievienotos kopējam Eiropas Savienības gāzes cenu līmenim, intervijā Latvijas radio sacīja ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) pirms trešdien gaidāmās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) sēdes, kurā tiks skatīts Latvijas gāzes jaunais tarifu pieteikums. Turpmākie cenu kāpumi vairs nebūšot atkarīgi no “vecās bagāžas, kas mums bija sadarbībā ar Gazprom”, bet tikai no tā, kā naftas un gāzes cenas mainīsies visā pasaulē, teica ministrs, norādot, ka ir cerība, ka neaprēķināmais naftas cenu kāpums nostabilizēsies.

“Jā, palielinājums būs, redzēsim, kāds būs gala lēmums. Domāju, ka regulators ņems vērā visus iespējamos aspektus, lai šis gāzes cenu kāpums atstātu pēc iespējas mazāku iespaidu uz iedzīvotājiem, ” sacīja K.Gerhards.

Ekonomikas ministrs prognozēja, ka inflāciju gāzes cenu kāpums būtiski neietekmēs. Tas būšot pusprocenta vai procentu robežās. Tas atstās iespaidu uz inflāciju, bet iespaids nebūs tik nozīmīgs kā pārtikas cenu kāpumam, degvielas cenām un akcizēto preču nodokļu palielinājumam, sacīja K.Gerhards. Viņš noliedza pieņēmumu, ka gāzes cenas ietekmēs inflāciju, lai šis rādītājs sasniegtu skaitli, kas rakstāms ar diviem cipariem.

Viņš norādīja, ka būtiski ir ar kuru datumu regulators pieņems jaunās gāzes cenas. “Visticamāk, tas būs ar rudens pirmajiem mēnešiem, siltums attiecīgi ar nobīdi vēl pāris mēnešu, elektrība tāpat, tā kā tie būs nākamā gada pirmie mēneši,” minēja K.Gerhards.

Viņš prognozēja, ka šī gada budžets gāzes tarifu kāpuma dēļ nebūs jāgroza. Pēc viņa teiktā, uzņēmuma peļņas nodoklis ir viena no mazākajām summām, kas ienāk budžetā. Tomēr viņš piekrita, ka gāzes cenu kāpums būs izaicinājums iedzīvotājiem un uzņēmējiem.

SPRK jaunos tarifus publiskos šodien pēcpusdienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas