Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Giļmana izteikumos ekspertīze nesaskata aicinājumu gāzt valsts varu

Lingvistiskajā ekspertīze noskaidrojies, ka krievu skolu aizstāvja Aleksandra Giļmana naidīgajos izteikumos pret Latviju nav atrodams aicinājums gāzt vai mainīt valsts varu, vēsta BNS. Rīgas apgabaltiesa otrdien turpina skatīt krimināllietu, kurā par aicinājumu vardarbīgi gāzt valsts varu apsūdzēts krievu skolu aizstāvis A.Giļmans.

Eksperte Ingrīda Pauniņa tiesai norādījusi, ka, izpētot A.Giļmana komentārus internetā, nav atrastas konkrētas norādes uz aicinājumu gāzt vai mainīt valsts varu. I.Pauniņa gan atzina, ka teksts pēc būtības ir naidīgs Latvijai un latviešu tautai, taču tieša aicinājuma gāzt varu nav. Atkārtotu lingvistisko ekspertīzi par A.Giļmana izteikumiem internetā lūdza norīkot viņa aizstāvis.

Drošības policija janvārī sāka kriminālprocesu saistībā ar pretvalstiskiem komentāriem krievu skolu aizstāvības štāba portālā, kurus, iespējams, rakstījis A.Giļmans. Krimināllieta pret A.Giļmanu sākta par aicinājumu vardarbīgi gāzt valsts varu. Krievu skolu aizstāvības štāba mājaslapā A.Giļmans, komentējot kādu rakstu, paziņojis, ka "latviešu valsts ir tāds pats absolūts ļaunums kā nacistu valsts, bet, par laimi, daudz vājāks un gļēvulīgāks". "Tas, ka mūsu paaudze ir pieļāvusi šādu veidojumu, ir nepiedodama kļūda. Piedņestrieši šo kļūdu nepieļāva, un tur krievu skolām nekas nedraud. Tāpēc mūsu uzdevums ir pietiekami vienkāršs. Taktiski - panākt maksimālu piekāpšanos, izmantojot ienaidnieka vājumu un gļēvulību, bet neaizmirstot, ka tas ir ienaidnieks. Stratēģiski - nodot savu pasaules uzskatu nākamajai paaudzei," raksta A.Giļmans. Viņš arī vēstījis, ka "pie reālas iespējas viņu [Latviju] vislabāk būtu likvidēt". Turklāt Latvijas valsti A.Giļmans uzskatot par "saknē apkaunojošu".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas