Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Godmaņa reformu rezultātā koalīciju nemainīšot

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Andre
A
drīz vēlēšanas.jāsāk kaut ko darīt.siekalainie idioti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SOS
S
200 cilvēkiem jāstrādā un jāsamaksā nodokļi , LAI PABAROTU VIENU DEPUTĀTU !!!
gnireb
g
kur ir mani treknie gadi ??? Mani interesē tikai viens šajā situācijā un tā nav ministru un ministriju būšana vai nebūšana . Kā dalīs naudu ko tagad aizņemamies ? Kam jāraksta iesniegums lai to saņemtu ? Cik daudz dos , dalīs uz galviņām vai kā ?
ezis
e
nu bet, no simt tautas pārstāvjiem ir tikai kādi 30 reāli rīcībspējīgi. Pārējie tikai pogu spiedēji, jeb Andra klasifikācijā- kretīni vulgaris. Kaut kad pirms mēnešiem, LR krustpunkts tādu vienu dārzeni sazvanīja un jautāja: ko jūs,deputāta kungs domājiet par šo likumprojektu, jūs balsojāt Par, kāpēc? .. Dārzenis,šķiet ārsts no ventiņu puses, atbild: es nezinu kas tur bija, es paļaujos ka kolēģi sagatvojuši pareizi.. , un viss. " Tas cilvēks pat nezin, par ko un kāpēc balso.Labrīt, tu, biete ,esi viens no tikai simts cilvēkiem, kas pārstāv tautu, nu saspringsti, iedzilinies.nevis kuģo diez kur. .Un tie kulturāļi.. Pauls, Kalniņš, nu ko jūs tur dariet, un kāpēc? Smuka zāle,kondicionēts gaiss, vai kas? Un kas satriecoši- it nekādu paškritikas iezīmju.Sēžam,
Andrejs
A
Manuprāt- pašreiz valdošā koalīcija nav spējīga izveidot vai apstiprināt neko (valdību, likumus, amatpersonas, u.tml.) tādu, kas nāktu par labu Latvijas nodokļu maksātājiem vai vēlētājiem, ja vien uz kaut ko tādu ar pirkstu nenorādīs koalīcijas partiju virsotnes; bet izskatās, ka šīs virsotnes ir aizņemtas ar gluži citām problēmām- galu galā arī viņiem taču droši vien līdzekļi bija ieguldīti dažādos fondos, kuri pašreiz brūk kā kāršu namiņi. Kamēr bosi nodarbojas ar savu īpašumu nosargāšanas problēmām, koalīcijas deputāti nav spējīgi vai, drīzāk- tiesīgi domāt. Viņu pienākums ir tikai nospiest tās balsošanas pogas, kuras viņiem pavēlējusi nospiest partiju vadība, un šī pienākuma neizpildīšanas gadījumā viņiem draud "bads un iznīcība"- vai nu tādēļ, ka partija kļūs nabaga un nespēs viņus pienācīgi atalgot, vai tādēļ, ka viņi no šīs partijas tiks izstumti un tādēļ nesaņems to, ko līdz šim. Tādus jokus var atļauties tikai finansiāli neatkarīgi ļaudis. Bet nupat laikam jau ir pienācis brīdis, kad bosiem nav laika dot komandas. Viņu galvas ir piebāztas ar gluži citām problēmām. Mēs visi šobrīd esam atkarīgi no tā- ko savā prātā izdomās daži ļaudis valdošās koalīcijas virsotnē. Domāt par mūsu problēmām viņiem acīmredzami neatliek laika. Šķiet, ka arī rūpju nomāktais MP Godmanis nav lēmēju, bet tikai izpildītāju rindās. Interesanti- kas šobrīd ir reālais Latvijas saimnieciskās dzīves vadītājs? Finanšu plūsmas taču nenosaka butaforiskais Slakteris! Aizsardzības ministrijas naudu- veterinārs Veldre!
ezis
e
Pēc būtības, ir tikai viena aizture- latviešiem paskatīties spogulī, un sāpīgi apzināties, ka pašu bāleliņi izrādījušies visslielāki dzīvnieki un kaklakungi.Tas patiešām nav viegli, jo tas nozīmē uzņamties atbildību par savu zemi, nevesties uz " krievi nāk " pasaciņām, vai jebkādām citām " ārpus" vainīgo teorijām.. Paši vien,paši vien, to visu esam atļāvuši, noslinkojuši, noskauduši.. Labais kungs neatnāks, būs vien to pašu slikto jāskubina.Ja ir drosme.Ja nav, tad neko, brīvība un valsts sacūkota, zudusi..
tarba
t
Ir kļūda domāšanā.. nu, Jūs jau sapratāt..
tarba
t
Iešu gan.Cik vien būs vajadzīgs. Biju arī par PVN, kad atnāca kādi 50 cilvēki.. Jūs bijāt? Laikam, visiem latvjiem viss ir ļoti labi un man nav kļūda domāšanā..
krista
k
Iesiet pie Saeimas uzdziedāt?
darītāji
d
Tautas partijas programma: «Līdzšinējās mūsu finanšu ministru ierosinātās nodokļu samazināšanas ir izturējušas gan skeptiķu, gan laika pārbaudi un attaisnojušās. Mēs esam par šīs politikas turpināšanu. Vairāk naudas nodokļu maksātājiem, gan fiziskām, gan juridiskām personām. Uzņēmumu ienākumu nodoklis tiks samazināts līdz 10% robežai 2004. gadā. Vairāk naudas atstāt cilvēku pašu rīcībā. Tas ir mūsu nodokļu politikas princips.» Latvijas Pirmās partijas/«Latvijas ceļa»programma: «Mēs iestājamies par ilgtspējīgu, reģionāli līdzsvarotu saimniekošanu un ekonomiski patstāvīgām pašvaldībām. Mēs atbalstām liberālu ekonomisko politiku, nodokļu sloga un valsts birokrātisko šķēršļu samazināšanu.» «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK programma: «Saimniecības attīstības mērķis ir dzīves kvalitātes uzlabošana. Latvijas ekonomiskajā attīstībā ir jāpanāk kvalitatīvs lūzums, izskaužot pārejas perioda pelēkās ekonomikas paliekas, nostiprinot uzņēmējdarbības tiesisko vidi un spēju konkurēt, pilnvērtīgāk izmantojot nodokļu politiku ekonomiskās aktivitātes veicināšanai...»
zane
z
:D:D:D resnuļi!!!! hahahaa!
tarba
t
Ir jau visādi tur likumi, regulas, tiesas un satversme.. bet, kad es redzu cilvēkus daraspējīgā vecumā, kuriem savā mazpilsētā vienkārši Nav kur iet strādāt, redzu bērnus kuriem šai valstī nav paredzēta nedz skola, nedz vieta dārziņā, un jā- bieži viņiem vienkārši nav ko ēst.. Tad es nezinu, kas un kā vārdā te ir noticis padsmit gadus.. Vai tie lopi ir redzējuši bērna acis ,kas skatās tv kastē kādu tur smalko ēsttaisīšanas raidījumu , ar lašiem, forelēm, cukīnī, un vēl nez ko.. Vai tie ir redzē'juši, kā 4 gadīgs bērns zīžļā avīzi, jo uz tās bijis kas ēdams.. Bet nāksies atbildēt. Paaudžu paaudzēm, Tāds ir Dieva likums, nožēlojamie..
kino
k
Kas par ķīseli- Jaunais laiks sēž opozīcijā , viņu vecos ieteikumus bīda Segliņš. Pīlēns atstāj TP- Godmanis neguļ un tēlo Betmenu, bet visu filmē SVF un igauņi.
Arno
A
''Darītāju'' stīvēšanās par to kurš pirmais iesniedzis patentu šai idejai! Ja netuvotos pašvaldību vēlēšanas, tad šīs idejas autoru ''darītāji'' nomētātu ar akmeņiem!
Lelle
L
Tieši tā! Izlasi Deldos Domburjāņa rakstu par budžeta sadalījumu. Kretīni ne tikai ne no kā neatsakās, bet pat paši sev palielina budžetu. Maziņos ierēdnīšus laukos samazinās, bet Rīgā viss paliek kā bijis un vēl vairāk.Tā lūk!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTI

Sabiedriskās politikas centra Providus vadītāja Vita Tērauda

Parasti tas ir jautājums par valsts prioritāšu redzējumu. Apvienojot ministrijas, zūd iespēja izpaust valsts prioritātes. Varu atgādināt, ka ‘90.gadu sākumā apvienoja Kultūras ministriju ar Izglītības ministriju, bet pret to tik skaļi protestēja kultūras darbinieki, ka ministriju atjaunoja. Ģimenes lietu minsitrija, e- lietas, tas viss ir bijis veids, kā izcelt kādu tematiku. Efektivizācijas nolūkos var samazināt ministriju skaitu, un nav jau noteikts, kāds skaits ir par maz vai par daudz. Ministrijas izveido no lietderības un nepieciešamības, tām ir loma prioritāšu izvēlē un noteikšanā. Neredzu šķēršlus to veikt, lai arī neesmu redzējusi Segliņa piedāvājumu, bet ir jautājums, kuras ministrijas un kāds no tā būs reālais rezultāts.

Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle


Protams, ministriju skaits Latvijā ir par daudz, bet man grūti pateikt par cik. Mēs taču zinām, ka ministrijas ir aisbergu redzamā daļa. Šobrīd visas negācijas un kritiku saņem ministriju ierēdņi, bet 224 valsts aģentūras dzīvo cepuri kuldamas, darbā neierodoties un maksājot pārspīlētus atalgojumus. Ne jau panaceja ir samazināt ministrijas. Latvijas sabiedrība un bizness, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, šogad valstij ir samaksājis pusmiljardu latu vairāk, tāpēc jautājums: cik vēl vajag, lai mums būtu labākā valsts pārvalde pasaulē? Var apvienot ministrijas, sekretariātus pievienot ministrijām, bet jautājums, vai tiks izdarīti tālāki secinājumi, vai kas notiks aisberga neredzamajā daļā, kur nauda iekrīt kā akā. Jāskatās ar kādu pamatojumu izmaiņas plānots veikt.

Rīgas Stradiņu universitātes Politikas zinātnes katedras vadītāja Ilga Kreituse

Latvijā ministriju skaits ir jāsamazina, jo ir vairākas ministrijas, kurām funkcijas dublējas. Optimālais skaitlis, manuprāt, ir 12, tā jau Latvijā ir bijis ’90.gadu vidū un tā ir pārbaudīta prakse. Pēc tam ministriju skaits tika pieaudzēts viena iemesla dēļ – lai politiskajām partijām, kuras ir koalīcijā, būtu amati. Mākslīgās ministrijas ir bērnu un ģimenes lietu ministrija, integrācijas ministrija, e-lietas, Eiropas fondi. Departaments ar pieciem sešiem darbiniekiem būtu pilnīgi normāla parādība.
Loģiski, ka neizdosies samazināt ministriju skaitu, jo mums jau viss ir nodomu protokolu līmenī. Tā ir vēlējuma forma un, man šķiet, ka valdība līdz galam nav sapratusi problēmas nopietnību.


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas