Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Godmanim nākamnedēļ aprit gads premjera amatā

Nākamnedēļ, 20.decembrī, apritēs gads, kopš Ministru kabinetu vada Ivars Godmanis (Latvijas Pirmā partija/"Latvijas ceļš", LPP/LC).

Ministru prezidenta preses sekretārs Edgars Vaikulis pastāstīja, ka nekādus īpašus pasākumus tādēļ nav plānots rīkot, taču, noslēdzot 2008.gadu, premjers lūdzis visus ministrus iesniegt pārskatu par valdības Rīcības plāna izpildi. Rakstveida formātā šo informāciju paredzēts iesniegt arī Saeimā.

Godmaņa valdības laikā Latvijā iestājusies smaga ekonomiskā krīze, taču eksperti un sabiedrība atzīst, ka krīze ir iepriekšējo valdību darbības sekas. Pēdējo nedēļu laikā, kad Latvija sākusi sarunas ar Starptautisko Valūtas fondu par aizdevuma saņemšanu, notikušas jau 11 valdības sēdes, no tām septiņas - ārkārtas. Tādējādi sasniegts Ministru kabineta sēžu skaita rekords.

Tas nozīmē, ka arī premjers miegam daudz laika nevelta, par ko var pārliecināties, vērojot viņa parādīšanos radio un televīzijas pārraidēs. "Matemātiski rēķinot, vairāk par dažām stundām miegam premjers neatvēl," Vaikulis piebilda.

Lai gan eksperti Godmaņa valdībai ilgu mūžu neprognozēja, viņa vadītajā Ministru kabinetā gada laikā nomainījusies vien e-lietu ministre, bet par vairāku ministru demisiju balsojusi Saeima, to neatbalstot.

Godmanis ieviesis arī jaunu tradīciju - divas Ministru kabineta sēdes nedēļā līdzšinējās vienas sēdes vietā. Šo praksi gan pārtrauca pēc nepilniem deviņiem mēnešiem. Godmaņa laikā sasniegts valdības sēžu skaitliskais rekords - līdz šim notikusi jau 91 Ministru kabineta sēde. Salīdzinājumam - ekspremjers Aigars Kalvītis pērn sasauca 71 sēdi.

Šā gada laikā viena no skandalozākajām lietām bija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka Alekseja Loskutova atbrīvošana no amata, kā arī "Lattelecom" privatizācija.

Savukārt nākamgad Godmaņa valdības sastāvu gaida pārmaiņas, jo nolemts likvidēt triju īpašu uzdevumu ministru sekretariātus.

Godmaņa vadīto valdību Saeima apstiprināja pērn 20.decembrī. Kalvītis no amata oficiāli atkāpās 5.decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas