Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Godmanis — tikpat kā nenogāžams

Premjera partijas biedri TP brīdinājumus par citu koalīciju nevērtē nopietni


Neoficiālās Tautas partijas un premjera Ivara Godmaņa pārstāvētās LPP/LC vadības sarunās nedēļas sākumā TP vecbiedrs Gundars Bērziņš cita starpā esot brīdinājis, ka TP varot izveidot arī valdību ar Jauno laiku un Saskaņas centru. Šī ziņa, iespējams, bija sasniegusi arī Rīgas pili, jo otrdien sarunās ar partijām Valsts prezidents Valdis Zatlers esot interesējies par valdības stabilitāti un tā starp citu apjautājies arī par varbūtējo sadarbību ar SC, Dienai apstiprināja vairāki politiķi. Partiju pārstāvji arī secinājuši — ja kāds politiskais spēks patiešām vēlētos gāzt valdību, tad ļoti ticami, ka arī nākamās koalīcijas veidošanu prezidents varētu uzticēt I.Godmanim.

Tādi paziņojumi abu partiju sarunās nav izskanējuši — šādu premjera viedokli par varbūtējiem TP brīdinājumiem Dienai pauda viņa preses sekretārs Edgars Vaikulis. "Neesmu neko tādu dzirdējis," atrunājās arī TP līderis Aigars Kalvītis, būdams drošs, ka G.Bērziņš tā nevarēja sacīt. TP frakcijas vadītājs Māris Kučinskis arī bija "palaidis garām" šādu kolēģa uzstāšanos. "Ja arī Gundars Bērziņš tā tiešām ir teicis, tad viņš varbūt to pieļauj, taču tas ne tuvu nav oficiāli," apgalvoja M.Kučinskis. Tajā pašā laikā vairākiem kolēģiem minētie politiķi ir teikuši ko citu. Ar G.Bērziņu Dienai sazināties neizdevās, viņš jau agrāk ir sacījis, ka ar laikrakstu nerunās. Zināms, ka ceturtdien arī notika TP un JL tikšanās augstākajā līmenī, kur gan par valdības gāšanu neesot runāts. Sarunas galvenais temats bijusi pašvaldību reformas pabeigšana, kā arī pārrunāti gaidāmie referendumi. Līdzīgi TP ar JL runāja vasarā pirms Induļa Emša (ZZS) valdības gāšanas.

Arī JL līdere Solvita Āboltiņa bija dzirdējusi par minēto epizodi TP un LPP/LC neformālajās sarunās, kas mudinājis JL uzdot jautājumus TP pārstāvjiem. Taču viņi norādījuši, ka nevarot komentēt privātas sarunas. Līdzīgi Dienai atbildēja LPP/LC līderis Ainārs Šlesers, sakot, ka tikšanās bija neformāla un tāpēc viņš nevēloties par to izteikties, taču "tā bija konstruktīva un veicinās darbu valdībā". Neoficiāla informācija liecina, ka TP biedra G.Bērziņa brīdinājums bija saistīts ar KNAB vadītāja Alekseja Loskutova darbības izvērtēšanas gaitu, kas TP ir principiāli svarīgs jautājums un arī bijis viens no centrālajiem sarunu tematiem.

Vairāki premjeram tuvu stāvoši partijas biedri Dienai atzina, ka G.Bērziņa izteikumus viņi nevērtējot nopietni, "jo viņš tikai kuļ gaisu". Premjers arī esot pateicis, ka jautājumā par KNAB tiks iets tiesisks ceļš. Daži I.Godmaņa kolēģi arī domā, ka viņš praktiski esot nenogāžams, jo "Godmanis ir nevis kādas partijas, bet valdības premjers, un nav redzams neviens, kas šajā grūtajā laikā būtu gatavs te sadedzināt sevi". Ja kāda partija vēlēšoties atstāt koalīciju, tad opozīcija, visticamāk, būšot gatava nākt tās vietā un strādāt I.Godmaņa vadībā. Viņa partijas biedri arī uzskata, ka I.Godmani nevar ne brīdināt, ne arī viņam draudēt — viņu varot tikai pārliecināt par kādu lietu ar spēcīgiem argumentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas