Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Godmanis brīdina apģērbu tirgotājus par apgrozījuma kritumu, ceļot cenas

Cenu paaugstināšana tādās jomās kā apģērbu un apavu tirdzniecība, kā arī atpūta un kultūra pretēji uzņēmēju gaidītajam var izraisīt apgrozījuma kritumu, šādu brīdinājumu, komentējot jaunākos inflācijas datus, trešdien intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” izteica premjers Ivars Godmanis (LPP/LC). Ministru prezidents norādīja, ka martā inflāciju vairs tik lielā mērā nav ietekmējušas pārtikas cenas, savukārt vislielāko iespaidu atstāja cenu pieaugums apģērbiem un apaviem.

“Beidzās akcijas, pavasara atlaides, un redzam 4,8% [pieaugumu] vienā mēnesī. Es domāju, ka tas kaut kādā veidā ir saistīts ar tirgotājiem un apģērbu un apavu ražotājiem. Man ir jābrīdina: apavi un apģērbi nav pirmās nepieciešamības preces, ja salīdzina ar pārtiku, elektrību un siltumu. Un ka tik neiznāk tā, kā tas bija ar piena cenām. Tas atsitiens pēc tam būs tāds, ka, ceļot cenas mēnesī par 4,8%, ieraudzīs pretēju efektu. Ieraudzīs to, ka apgrozījums krīt.” Viņš norādīja, ka uzņēmēji vairs nevar pretendēt uz cenu pieaugumu un apgrozījuma palielinājumu, jo cilvēki vairs nepirks tik daudz. Otrs fakts, ko premjers novērtēja kā paradoksālu, ir cenu kāpums atpūtas un kultūras jomā, kur tās mēnesī pieaugušas virs vidējā. “Tā ir samērā unikāla parādība, jo ko tas nozīmē? Tas nozīmē, ka cenas biļetēm ir pieaugušas, un tas ir dīvaini, jo arī šie nav pirmās rokas izdevumi.” Arī šīs jomas pārstāvju vietā I.Godmanis uzmanīgi skatītos, ceļot cenas. Viņš atkārtoti uzsvēra, ka, ceļot virs vidējā cenas tādām precēm, kas nav pirmās nepieciešamības preces, ir risks ieraudzīt pilnīgi pretēju efektu apgrozījumā. I.Godmanis norādīja, ka aprīlī inflācijas skaitlī būs redzams elektrības sadārdzinājums, savukārt gāzes cenu kāpums būšot jūtams nākamās apkures sezonas sākumā.

Nākamnedēļ otrdien valdības sēdē plānots vērtēt, kāds iespaids uz budžetu bija pretinflācijas plāna pasākumiem un vai nav jāmaina kāds no savulaik ieviestajiem pasākumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas