Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Godmanis: KNAB nav piemērotu telpu

Pēc līdzšinējā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova atlaišanas, pirmdien KNAB apmeklē premjers Ivars Godmanis (LPP/LC). Šī ir pirmā reize, kad I.Godmanis apmeklē biroju, kas atrodas valdības vadītāja pārraudzībā.

I.Godmanis secināja, ka KNAB telpas neatbilst biroja darbam no drošības viedokļa. Viņš žurnālistus informēja, ka pašlaik ir uzsākts projekts par jaunas mājas celtniecību KNAB vajadzībām.

Ar KNAB vadītāja pienākumu izpildītāju Jutu Strīķi premjers pārrunāja tehniskos jautājumus, virzību normatīvo dokumentu un instrukciju lietās, budžeta jautājumus, kā arī biroja jūnija audita slēdzienu, kas, pēc I.Godmaņa vārdiem, esot pozitīvs.

Pēc premjera vārdiem, KNAB vadītāja izraudzīšanas procedūra šajā tikšanās reizē netika pārrunāta. Viņš gan atzina, ka “šobrīd nav vēlamas pārmaiņas likumdošanā attiecībā uz KNAB, jo birojam ir jānostiprinās”.

Diena jau rakstīja, ka iepriekšējā valdības sēdē I.Godmanis atkāpās no sava ierosinājuma KNAB vadītāju izraudzīties konkursa kārtībā, ņemot vērā daudzu ministru iebildumus. Savukārt, pēc J.Strīķes vārdiem, KNAB nostāja ir tāda, ka uz vakanto priekšnieka amatu obligāti jārīko konkurss, jo viens no korupcijas apkarošanas stūrakmeņiem ir atklātība.

A.Loskutovs tika atbrīvots no amata 29.jūnijā pēc 135 000 latu pazušanas KNAB.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas