Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Godmanis: Lemberga stipendiātu lieta jālemj tiesai

Arī Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) norobežojas no t.s. Lemberga stipendiātu lietas, kura nodota izskatīšanai tiesā. Intervijā _Latvijas Radio _par bijušo _Latvijas Ceļa _personu saistību ar minēto krimināllietu I. Godmanis norādīja, ka par finansēm partijā gadu gaitā atbildējuši vairāki cilvēki.

Premjers uzsvēra, ka jautājums ir jārisina tiesiski. "Es varu pateikt tikai vienu - šīs ir nodalītās varas, lai arī kā mēs negribētu, tiesu varai ir jārealizē pilna sava funkcija. Tiklīdz mēs centīsimies to atšķaidīt, es baidos, ka mums varētu būt problēmas, kaut gan tiesības vērtēt, nepārkāpjot likumu, ir visiem," norādīja Godmanis, sakot, ka paliek pēc principa, ka tiesai jālemj šis jautājums. Viņš uzsvēra, ka Latvijas Ceļš ir viena no vecākajām Latvijas partijām un par tās finansēm ir atbildējuši vairāki cilvēki. "Es domāju, ka cilvēki ir pietiekoši snieguši savas liecības un tiesai ir jāizlemj," teica Godmanis.

Jau ziņots, ka nekāda informācija par stipendiātu saraksta saistību ar Latvijas ceļu nebija arī tā bijušajam priekšsēdim Andrim Bērziņam, kas norādīja, ka tie cilvēki, kuru vārdi parādījušies medijos, jau esot sen projām no politikas. No stipendiātu sarakstā minētajiem iniciāļiem izskanējuši pieļāvumi, ka aiz apzīmējumiem, iespējams, slēpjas arī bijušie ceļinieki Juris Lorencs, Pēteris Apinis, Vilis Krištopans, kas vēlāk bija ZZS lokomotīve 8.Saeimas vēlēšanās.

I. Godmanis intervijā Latvijas Radio arī apliecināja, ka viņš nav izsaukts uz prokuratūru liecināt stipendiātu lietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

IERAKSTS


Noklausīties interviju ar I. Godmani var šeit (Windows Media Player)


LASIET VĒL:


Lemberga stipendiātu ir vairāk


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas