Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Godmanis mediķiem nākamgad sola vien kompensēt inflāciju

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) cer, ka mediķi nestreikos, bet apzināsies budžeta reālās iespējas. Intervijā _LNT _raidījumam _900 sekundes _viņš atzina, ka iepriekšējos gados solīto algu paaugstinājumu valsts nenodrošinās, taču tiks kompensēts inflācijas ietekme.

«Iemesls, kāpēc viņi gribi streikot, acīmredzot ir tas, ka nevar pozitīvu rezultātu panākt tiesā,» mediķu arodbiedrības paziņojumu par šoruden iespējamiem streikiem komentēja premjers Godmanis.

«Maksimums, ko mēs nākamgad spēsim, izejot no budžeta iespējām, būs kompensēt inflācijas sadārdzinājumu,» par iespējamo mediķu algas pieaugumu sacīja valdības vadītājs, norādot, ka arodbiedrības pārstāvji regulāri piedalās trīspusējās sarunās ar valdību un darba devējiem, tāpēc vajadzētu būt labi informētiem par situāciju ar budžeta ieņēmumiem. I.Godmanis norādīja, ka tieši tāpēc tiekot pārskatīti arī valsts pārvaldes izdevumi: «Mēs to mazinām un mazināsim noteikti.»

Premjers atzina, ka streiks ir arodbiedrību paņēmiens, tomēr pauda cerību, ka regulārie kontakti trīspusējās sapulcēs nesīs augļus, «jo mēs neko neslēpjam». «Mēs varbūt nevarēsim izdarīt tādus paaugstinājumus 2009.gadā, kādi bija saplānoti tajos gados, bet tas nenozīmē, ka mēs tam visam pārsvītrojam svītru pāri,» sacīja I.Godmanis, uzsverot, ka šajā grūtajā posmā svarīgākais ir, lai cilvēki nesaņemtu mazāku algu.

Jau ziņots, ka Latvijas Veselības un sociālo darbinieku arodbiedrība (LVSADA) tuvākajā laikā sāks sagatavošanās darbus iespējamajam mediķu streikam, kas ieplānots rudenī. «Tas nebūs vienas dienas, bet ilgāks plaša mēroga streiks, kam mēs ļoti nopietni sāksim gatavoties jau jūnijā, ja arodbiedrības ārkārtas sēdē nobalsosim par streika rīkošanu,» pavēstīja LVSADA vadītājs Valdis Keris.

Arodbiedrības vadītājs minēja, ka streika pirmajā dienā varētu sākt streikot ambulatorās iestādes, otrajā dienā tām pievienotos stacionārās medicīnas iestādes, bet trešajā — neatliekamā medicīniskā palīdzība. Ātrās palīdzības pakalpojumus iedzīvotājiem sniegtu likumos noteiktajā minimālajā apjomā.

Lēmums par iespējamo streiku pieņemts pēc tam, kad arī Augstākā tiesa noraidījusi LVSADA iesniegto prasību pret Veselības ministriju par solījumu nepildīšanu attiecībā uz cilvēkresursu nodrošināšanu veselības aprūpē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas