Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Godmanis nākamo nedēļu pavadīs Japānā un Korejā

Nākamnedēļ, kad pēc šīs nedēļas spraigajiem politiskajiem notikumiem Valsts prezidents turpinās sarunas ar politiskajām partijām, Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) visu nedēļu atradīsies ārpus valsts, dodoties vizītē uz Koreju un Japānu.

I.Godmanis no svētdienas līdz trešdienai uzturēsies darba vizītē Korejas Republikā, vēsta Valsts kancelejas komunikācijas departaments. Vizītes laikā I.Godmanim plānotas tikšanās ar Korejas prezidentu, Korejas premjerministru, transporta un finanšu ministriem, kā arī ar Samsung Electronics, Korejas mežu asociācijas, Korejas starptautisko kravu pārvadātāju asociācijas un Korejas mazo un vidējo uzņēmu federācijas pārstāvjiem.

Savukārt no trešdienas līdz svētdienai I.Godmanis darba vizītē apmeklēs Japānu. Vizītes laikā I.Godmanis tiksies ar Japānas imperatoru, Japānas premjerministru, ārlietu, finanšu un ekonomikas ministriem, kā arī ar vairākām Japānas uzņēmēju asociācijām.

Galvenie pārrunājamie jautājumi vizītē Korejā un Japānā būs divpusējās sadarbības veicināšana ekonomikas jomā, starptautiskā ekonomiskā situācija, klimata izmaiņu un enerģētikas jautājumi. Galvenās apspriežamās ekonomiskās sadarbības jomas sarunās būs tirdzniecības un eksporta veicināšana, īpaši tādās nozarēs kā kokrūpniecība un farmācija; transports un tranzīts – Latvijas ostu un infrastruktūras izmantošana Korejas un Japānas kravu transportēšanai uz Eiropu, Krieviju un NVS valstīm; Korejas un Japānas investīciju piesaiste loģistikas centru izveidei, biodegvielas ražošanai, mašīnbūves un elektronikas industrijai; tūrisma attīstība.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas