Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Godmanis neplāno atsaukties Zatlera aicinājumam par KNAB

Valsts prezidents Valdis Zatlers aicina premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC) vēl pirms Nacionālās Drošības padomes (NDP) sēdes, kas notiks 4.februārī, iepazīstināt Saeimas frakcijas ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata kandidātiem. Premjeram šādu plānu nav, Dienai teica I.Godmaņa preses sekretārs Edgars Vaikulis.

V.Zatlers šādu aicinājumu izplatījis, atsaucoties uz Adventes vienošanos. Atgādinām, ka Atdentes vienošanos parakstīja četras valdību veidojošās partijas, kā arī divas opozīcijas partijas – Saskaņas centrs un Pilsoniskā savienība 10.decembrī. Politisko vienošanos iniciēja parakstīt V.Zatlers. Prezidents paliek pie “pozīcijas, ka vienošanās 4.punkts ir jāņem vērā”, Dienai uzsvēra Valsts prezidenta preses dienesta pārstāve Elīna Lazdāne.

Adventes vienošanās punkts par KNAB vadītāju gan skaidri nepasaka, kad premjeram ir jātiekas ar Saeimas frakcijām, taču tas atrunā, ka konsultācijas ar Saeimu noteikti jāveic. Tas skan: “Pirms KNAB vadītāja kandidatūras virzīšanas apstiprināšanai Saeimā Ministru prezidents veiks konsultācijas ar visu Saeimā pārstāvēto partiju frakcijām, lai nodrošinātu tai iespējami lielāku (vēlams – divu trešdaļu) Saeimas deputātu atbalstu.” 

“Premjers plāno tikties ar Saeimas frakcijām tad, kad valdība apstiprināšanai Saeimā virzīs tikai vienu kandidātu un nevis iepazīstināt ar kandidātu loku,” saka E.Vaikulis. Līdz valdība būs izdarījusi izvēli par vienu kandidātu, to neesot plānots darīt.

Viņš uzsver, ka valdība rīkojas atbilstoši instrukcijai, bet, komentējot premjera minēto, ka tagad abiem kandidātiem jānonāk “jautājumu krustugunīs”, I.Godmanis ar to domājis žurnālistu jautājumus. Valdība savus jautājumus jau esot uzdevusi, kā arī noklausījusies tiesībsargājošo institūciju vērtējumu.

E.Vaikulis norāda, ka Adventes vienošanās ir “labas gribas žests” no prezidenta un valdību veidojošo partiju un atsevišķu opozīcijas partiju puses, taču ne visi tajā minētie punkti pildīti jau iepriekš. Lielākoties Adventes vienošanās runa ir par valsts ekonomiskās krīzes pārvarēšanu un partiju vienotu rīcību.

V.Zatlers savu viedokli par valdības izvēlēto kandidātu piemērotību KNAB vadītāja amatam paudīs pēc NDP sēdes.

Diena jau rakstīja, ka otrdien valdība slēgtā sēdē no septiņiem kandidātiem izvēlējās tikai divus – Artūru Zvejsalnieku un Normundu Vilnīti, savukārt pašreizējā KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe tālāk netika virzīta.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Abu KNAB kandidātu reputācija rada šaubas

Premjers: Strīķe ir savā vietā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas