Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Godmanis plāno "bezprecedenta lēmumus" taupībai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
taupīgā
t
Nevajag aizmirst par ministriju ziemassvētku kartiņām.Tur Repše ietaupīja brangu naudu.
WALA
W
Ideja ir laba, taču tā nestrādās tā uz reiz, jo dzudz cilvēķi jau negribīgi, bet i bijuši spiesti iemācīties WINdows, Linux pietiekoši ērti lietot aizņems vēl kādu laiku. Tādēļ reāļi vajadzetu domāt par to kā skolās mācīt lietas uz LInux, un tad lēnā garā viss atrisnāsies pats no sevis. Pašreiz, šāds solis var iznāķt krietni dārgāks nekā jaunu MS licenčū iegādāšana. P.S. Esmu profesionāls Linux fanāts, taču jāskatās arī mazliet uz dzīves reālajām iespējām.
Helēna
H
Pajautājiet god.I.Godmaņa kungam - Kāpēc Latvijas valstī, tās pārvaldes institūcijās nav paredzēts ietaupīt arī uz to (un milionus!), ka nomainītu Microsoft sistēmu uz atvērtā koda operētājsistēmu - kā piemēram uz LINUX? Kam un cik ir samaksāts, lai "lielā un traki bagātā" Latvija nesekotu "mazās" Francijas piemēram, kur šāds solis jau ir sperts, tādējādi ietaupot milionus? Kam tas ir izdevīgi, lai Latvijas valsts uz to neietaupītu?
neitro
n
Tukšu mucu rībināšanā un milzīga trokšņa taisīšanā Godmanis ir liels meistars. Kad tiek līdz galam, tad tiek šķindinātas tējkarotītes.
Dambju Jurka
D
He! Štrunts par tiem pieminekļiem un nodokļu maksātājiem, man galvenais noturēties beņķī ar jau esošo vadības līgumu un algu n-tajos tūkstošos, pie tam prēmijām vismaz 4 reizes gadā un, mazākais, algas apmērā. Redz, kā taupības režīma ietvaros arī septembra beigās savējiem prēmijas sašķiebu, sevi nepiemirsu, arī gada beigās sašķiebšu, lai tas bārdainis iet... Man amatos jānotur sava rodņa, drugi un manas emmas arī ar algām un prēmijām tūkstošos. Tad vēl varu uzturēt darbā "mirušās dvēseles", kuras nestrādā, bet skaitās, bet manis piešķirto algu un prēmijas atdod man, lai tā Sudraba iet...Arī trīs padomnieki man lieti noder, jo esmu lielais ķeizars un draugos man ir Parex. Pārējie lai osta figu. Bet kuri iedomājas mani kritizēt, ātri tieku vaļā-padzenu kā suņus. Manā dzīvē viss iet tikai uz augšu un nekādas krīzes nav. Mans SIA "DAMBIS&EMMAS" rullē uz velna paraušanu, bet muļķi apmaksā! Lai dzīvo Muļķu zeme zem oranžās saules!!!
Oskars
O
LAI viņi VISI TINĀS PIE DIEVA,ja tur viņus peņems.
Anna
A
Diemzel,dumjs esi bijis un tads pat dumjs ari palicis.Palasi komentarus,ta d uzzinasi ,kuur valsti tiek zeme nomesti unm izniekoti miljoni.
GR
G
Aibaja! Nav jau runa par to, ka lēmums ir galīgi zemē metams, bet gan par to, ka ir nepieciešami radikāli soļi lai sakārtotu valsts pārvaldi un ekanomiku. Es arī šdien nepirkšu saldējumu un mans budžets ietaupīsies.
WALA
W
Hmm, kā lai to pasaka - mums ir cita tipa problēma, bāleliņu ar Mercedes nesabalansētie ģimenes budžeti un biznesmeņu nespēja atteikties no luksusa brīžos kad iet grūti. Arī jautrīši kuri tērēja vēļ nenopelnīto naudu krietni pāri tam cik spējīgi paši ir šos parādus dzēst. Bankām Latvijā lielākoties nav problēmas, tādas ir atsevišķām māteskompānijām utml. līdz ar ko tehniski par tāda tipa problēmām kā ASV nav pamata uztraukties, nu vismaz tiem kas netērējās un netērē pāri savam ģimenes budžetam.
Kaspers
K
Taupība ir laba lieta, bet valdībai ir maz iespēju glābt finansu grūtībās nonākušās bankas. Bankas šādā vai tādā veidā centīsies savas problēmas uzvelt tautas pleciem. Droši vien notiks šantāža ar bankrotu draudiem, ASV tas nostrādāja. Kredītu došanā bankas bija visai bezatbildīgas, tās par to derētu sodīt. Šī bezatbildība ir tik liela, ka rodas aizdomas par finansiālu avantūru, kas labi apsvērta starptautiskā mērogā.
Ei!
E
Juris 08:48 Bezprecendenta gadījums būtu ,ja atlaistu visu valsts pārvaldi ....tas jau nav normāli ,ja mazai valstij tāds uzpūsts aparāts noēd 20% valsts budžeta !!! Mazai valstij maza pārvalde!!! Sabiedrība tos daudzos liekēžus nespēj apmaksāt un arī nevēlas !!! Valstij jākontrolē tikai pašas vitāli svarīgākas lietas,jo nākotnes sabiedrībā galvenais uzsvars būs uz individuālo apziņu,vai to kāds ierēdnis grib vai negrib,un jo ātrāk to sapratīs mūsu mazajā valstī ,jo lielāki ieguvēji mēs visi būsim!!! ------------------------------------------------- ----------------- Nevar būt mazā valstī maza pārvalde, ja tas ir pretrunā ar mazas valsts birokrātiskiem valsts pārvaldes noteikumiem. Nu kā, piemēram drīkst atlaist vienu kontrolieri no diviem, kuri veic vienu un to pašu funkciju, ja noteikumos rakstīts, ka tur jābūt diviem?! Nu kaut vai tā iemesla pēc, lai viņi viens otru uzmanītu, vai vienalga, kādu iemeslu pēc. Ja noteikumos rakstīts, ka divi, tad diviem arī jābūt! Tu nemaz nedrīksti otru atlaist, kaut gribēdams, jo tad tu būsi pārkāpis noteikumus!
Dille
D
Var gan lamāt ierēdņus, jo viņi saņem naudu no mūsu nodokļiem. Ja viņi tos neatbildīgi tērē, nav nevainīgi :(
JHD
J
Kā tad nezinām, Diena pati vairākkārt rakstījusi par gada nogales izvirtībām, sevišķi ar pārpalikušo algu fondu, kur parasti izceļas IZM, jo prēmijas vienkārši tāpat sāk maksāt jau septembrī, lai decembrī nav tik uzkrītoši. Tā arī ir atšķirība starp normāliem, civilizētiem ierēdņiem un rausējiem, pirmie pret nodokļu maksātāju maku izturas atbildīgi un cenšas to izlietot izdevīgākajā veidā, arī attīstībai meklējot ieguldījumus, bet Latvijā laikam tikai dažās pašvaldībās ir tādi cilvēki, ministrijās un Rīgas domē jau sen pret tiem, kas īstenībā apmaksā darbinieku izklaides ar kafijām, nagu lakošanu un gumijas stiepšanu, izturas kā pret tārpiem, kurus tikai izsūkt un patriekt. Kad beidzot tie tārpi attapsies, nav redzams...
Helasie
H
Mīļie, punkts viens - šo visu stimulē nevis ļaunie ierēdņi, bet FM un Valsts kase ar kontu slēgšanu 31.dec. un viena gada budžetu. Uztaisiet 3 g. budžetu, neslēdziet 31.dec. valsts iestāžu kontus un nebūs gada beigu tēriņu. Visi taupīs kā mīļie. Nevar lamāt ierēdniecību, ja sistēma ir tizla... ! Punkts divi. Ja tēriņi tiek atlikti uz gada beigām, tad: 2-1. tas nebūt nenozīmē, ka visi tēriņi ir nelietderīgi. A varbūt finanšu plāns pa mēnešiem ne tā saplānots? Iestādes sludina konkursus tikai tad, kad ir nauda. Ja tā parādās gada vidū, tad tā tikai sanāk visas tās komplicētās procedūras līdz decembrim pabeigt. 2-2. ja tomēr nelietderīgi tēriņi ir, par ko retais šaubās:)), tad kas liedz MK, ministrijām, FM, Valsts kontrolei visu gadu pētīt un vētīt un tos budžetus savlaicīgi apcirpt, nevis gada beigās taisīt pakazuhu!?!
Andrew
A
baidos ka Vitas veertiibu sisteemaa mees joprojaam esam kvaukskji kas nezin kaapeec kaut ko grib un vairs netic tiem makaroniem. ko shie mums pasniedz..jokainaakais ir tas ka vinji joprojaam domaa ka vaina ir pasniegshanas veidaa nevis makaronu kvalitaatee:)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas