Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Godmanis: slimnīcā saņem pat 6000 latu mēnesī

Otrdien trīspušu padomes sēdē finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) paziņoja, ka Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības budžeta priekšlikumu izpildei būtu nepieciešami papildus 174 miljoni latu, bet Latvijas Darba devēju konfederācijas priekšlikumu izpildei 20 miljoni. Valstij šādas naudas neesot, tāpēc valdība nav pieņēmusi nevienu no darba devēju un arodbiedrības priekšlikumiem. Jau esam ziņojuši, ka sarunās tiek meklēts veids, kā izveidot nākamā gada budžetu, neiesaldējot algas, kā to iecerējusi Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdība.

Tai pašā laikā laikā I.Godmanis paziņojis, ka viņa rīcība ir dati, kas liecinot, ka skolotājiem un ārstiem patiesībā ir daudz lielāki ienākumi nekā tikai alga, kas tiek minēta par vienu likmi. Pēc viņa rīcībā esošajiem datiem, slimnīcās atalgojuma augstākais līmenis sasniedzot pat 6000 latu mēnesī. Premjers atteicās nosaukt konkrētās iestādes, kurās saņem lielas algas, bet viņa preses sekretārs Edgars Vaikulis Dienai norādīja, ka šādus datus premjers ieguvis no nodokļu samaksas dokumentiem.

Pēc I.Godmaņa aprēķiniem, arī iedzīvotāju ienākumi patiesībā esot 7% virs reālās inflācijas, jo algu pielikums iepriekšējos gados esot bijis daudz lielāks nekā inflācija.

Trīspušu padomes sēdē šodien piedalījās ar Latvijas bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Sociālie partneri vienojās tikties pēc divām nedēļām, kad ministrijas būs “apcirpušas” savus nākamajā gadā plānotos tēriņus. Tie jāsamazina par aptuveni 10%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas