Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Grūtupa biroja uzraudzīto konkursu IZM izsludinās jūnijā

Jūnijā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) iecerējusi izsludināt centralizēto iepirkumu vidusskolu dabaszinātņu klašu aprīkojuma iegādei, ko uzraudzīs advokāta Andra Grūtupa birojs. Kopumā 221 Latvijas vidusskolu dabaszinātņu kabinetu remontdarbiem un aprīkojuma iegādei plānots tērēt 22,5 miljonus latu.

85% no šī finansējuma būs ERAF finansējums, liecina IZM informācija.Diena jau rakstīja, ka pērn novembrī A.Grūtupa birojs par gandrīz 40 000 latu ieguva no IZM pasūtījumu izstrādāt nolikumu centralizētajam iepirkuma konkursam dabaszinātņu klašu aprīkojumam Latvijas vidusskolās. A.Grūtupa biroja vadītājs Viktors Tihonovs Dienu informēja, ka darbs bijis apjomīgs, tādēļ arī samaksāts tik liels honorārs.IZM pārstāve Dace Jansone-Klasiņa informēja, ka šo pasūtījumu A.Grūtupa birojs ieguvis, jo bija vienīgais pretendents, kas pieteicās iepirkumam. IZM informāciju par gaidāmo iepirkumu publicējusi ministrijas interneta mājas lapā.

Nolikumus kopumā izņēmušas sešas firmas: SIA "EUROPROJECTS"; Zvērinātu advokātu birojs "Velmers un Velmere"; SIA "Baltijas Juridiskā Kompānija"; SIA "EURO DATA"; SIA "Infosab" un Zvērināta advokāta Andra Grūtupa birojs.

Firmas EUROPROJECTS pārstāve Kristīne Lapiņa Dienu informēja, ka no dalības iepirkumā firma atteikusies specifisko kvalifikāciju prasību dēļ. IZM pieprasīja, lai birojs līguma izpildē piesaista dažādus speciālistus, tai skaitā tehniskos ekspertus ķīmijā, matemātikā, biloģijā un fizikā. Bez tam, piemēram, ķīmijas ekspertam bija jābūt ar maģistra grādu ķīmijā un piecu gadu pedagoga pieredzi ķīmijā. Līdzīgas prasības bija arī pārējiem ekspertiem.

Ne mazāk stingras prasības bija arī pretendeta firmas personālam. Iepirkuma vadošajam juridiskajam ekspertam bija jābūt “vismaz 5 gadu praktiska pieredze iepirkumu procedūras organizēšanā un nodrošināšanā; vismaz 5 piecu gadu pieredze darbā iepirkumu komisijas sēdēs.”

Līdz ar to biroji ar nelielu darbinieku sastāvu šajā IZM iepirkumā nemaz nevarēja piedalīties.

Valsts kontrole šādu IZM juridisko pakalpojumu iepirkšanu no ārpuses jau nosaukusi par "lieko tauku slāni", uz ko iespējams taupīt. Pagājušajā piektdienā valdības ārkārtas sēdē valsts kontroliere Inguna Sudraba IZM tradīciju iepirkt juridiskos pakalpojumus minēja kā piemēru izšķērdībai, jo šis darbs būtu jāveic ministrijas juristiem. IZM mājaslapā publiskotā informācija liecina, ka ministrijas Juridiskajā departamentā strādā desmit darbinieku.

IZM uz to norāda, ka pašu juristiem nav pietiekama pieredze, lai izstrādātu tik sarežģītu iepirkumu procedūru. “Ņemot vērā arī Latvijas praksē neveiksmīgus piemērus, kur neprecīzas iepirkumu dokumentācijas izstrādes dēļ, aizkavējusies aktivitātes ieviešana,” norādīja ministrijas preses dienests. Centralizētā iepirkuma ietvaros paredzēts iegādāties nepieciešamo aprīkojumu vidusskolām visās Latvijas pašvaldībās.

Kāds aprīkojums un mācību līdzekļi ir nepieciešami 2008.gada maijā noteica īpaši izveidota darba grupa, kurā strādāja pārstāvji no IZM un Izglītības satura un eksaminācijas centra.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Grūtupa advokāti IZM vietā gatavojuši iepirkumu fizikas klašu aprīkojumam


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas