Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Gudeles dzimšanas dienas svinības notikušas par nodokļu maksātāju naudu

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātā (ĪUMEPLS) pērnā gada 12. jūnijā plānotā semināra vietā pašvaldību pārstāvjiem par epakalpojumu attīstību, tam tērējot valsts budžeta naudu, patiesībā svinēta e-lietu ministres Inas Gudeles (ZZS) dzimšanas diena, šodien raksta laikraksts Neatkarīgā Rīta Avīze. Ministre gan teic, ka svētkus kā pārsteigumu viņai noorganizējuši ministrijas darbinieki, taču arī tie par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu nav sodīti.

Kā raksta laikraksts, pagājušā gada 11. jūlijā toreizējā sekretariāta vadītāja Olita Magone (tā pati, kas iesaistīta pasu viltošanas skandālā, kā dēļ šo amatu arī pameta) ĪUMEPLS biroja vadītājai Rigondai Balgalvei-Abramai un ministres palīdzei Andai Aleksejevai uzdeva rīkot pašvaldību pārstāvjiem semināru par epakalpojumu attīstību. Šim mērķim no nodokļu maksātāju naudas tika rezervēti 930 lati. No tiem 100 lati bija paredzēti telpu īrei, 50 lati – ziediem, 680 lati – ēdināšanai, 100 lati – citiem izdevumiem. Tajā pašā dienā no ministres Inas Gudeles epasta visiem darbiniekiem tika izsūtīta vēstule ar nosaukumu "Uzaicinājums uz zemeņu kūku".

Tajā teikts: "Uzaicinu jūs uz zemeņu kūku un glāzi vīna š. g. 12. jūnijā plkst. 16.00 (..) Līdzi ņemiet labas domas, labu garastāvokli un vēlmi kaut nedaudz atpūsties no ikdienas darba pienākumiem. Uz tikšanos, Ina."

Ministre gan laikrakstam norādījusi, ka neesot sūtījusi šādu vēstuli, ko pierādot, ka tajā laikā atradusies valdības sēdē. Viņa nenoliedz, ka ministrijas darbiniekiem ir iespēja rīkoties ar viņas elektronisko pastu. Pasākums esot bijis pārsteigums pašai ministrei.

Laikraksts noskaidrojis, ka esošo e-pakalpojumu situāciju pašvaldībās un iespējamos risinājumus to attīstīšanai faktiski apsprieda paši sekretariāta darbinieki un šis tā sauktais seminārs valstij izmaksājis 790 latus. "Spriežot pēc akta, kas sastādīts par reprezentācijas izdevumiem, no tiem, 690 lati tika iztērēti par zemeņu kūku un vīnu, bet 100 latu – telpu nomai," secina laikraksts.

Tomēr arī pēc pasākuma nekādi sodi ministrijas darbiniekiem nav bijuši kā vien stingras pārrunas ar Inu Gudeli. "Jā, varbūt man vajadzēja būt skarbai, bet, ņemot vērā, ka abas darbinieces salīdzinoši nesen bija sākušas strādāt sekretariātā, tad iztikām ar šādu sarunu," laikrakstam taisnojās I. Gudele.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas