Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Guļāns pārliecināts, ka Bičkoviča apspriešanu vada ietekmīgas personas

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Andris Guļāns ir pārliecināts, ka jaunā "priekšsēdētāja kandidatūras apspriešanu un izvērtēšanu cenšas kontrolēt un vadīt ne tik daudz leģitīmas institūcijas, bet ietekmīgas personas".

A.Guļāns ar AT Komunikācijas nodaļas starpniecību aģentūrai LETA atzina, ka, izvērtējot viņa kā AT priekšsēdētāja pieredzi dažādās situācijās, kas saistītas ar pienākumu pildīšanu, disciplinārlietu ierosināšanu, tiesnešu vai citu amatpersonu izvirzīšanu amatam, viņa publiskos izteikumus un darbību saistībā ar grāmatu "Tiesāšanās kā ķēķis" un reakciju uz to, "ir pamats secināt, ka tas radījis nepatiku un neapmierinātību atsevišķu personu vidū, kas ietekmē vai cenšas ietekmēt politiskos procesus valstī".

AT priekšsēdētājs norādīja, ka apzinās - viņam kā juristam ir nepieciešami pierādījumi, lai norādītu uz konkrētām personām, tomēr no pieredzes un cilvēciskā viedokļa viņam šāda pārliecība radusies.

Kā jau ziņots, AT priekšsēdētāja amata kandidāts ir Ivars Bičkovičs. Viņu izvirzīja Tiesnešu plēnums, atbalstīja Saeimas Juridiskā komisiju un paredzams, ka nākamajā nedēļā notiks balsojums Saeimā.

AT priekšsēdētāja amata kandidāts I.Bičkovičs Dienai pauda, ka nevar komentēt A.Guļāna teikto, jo nezina, ko AT pašreizējais priekšsēdētājs ar to domājis. «Gribētu sagaidīt, lai izstāsta, par ko viņš runā — vai pilsonis A vai pilsonis B, kurš tad te ir tas režisors un scenārists!» I.Bičkoviš pauda neizpratni, kāpēc A.Guļāns tā izteicies, jo viņš pats bijis klāt I.Bičkoviča kandidatūras izvirzīšanā AT Senātā un zina, ka viņu nominējuši kolēģi.

Tikšanos ar smagos noziegumos apsūdzēto Ventspils mēru Aivaru Lembergu vai Tautas partijas dibinātāju, tagad — ierindas biedru Andri Šķēli, kādas pirms apstiprināšanas bijušas, piemēram, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšniekam Aleksejam Loskutovam, I.Bičkovičam neesot bijis. «Neviens manas rīcības nerežisē — nezinu, kur te kāds diriģenta zizlis varētu darboties.»


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas