Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Iedzīvotājiem liela interese par iespēju formulēt savu "Latvijas mērķi"

Diena pirmajā daļā Latvijas Neatkarības pasludināšanas gadadienas svinību dalībnieki izrādījuši salīdzinoši lielu interesi par iespēju formulēt savu "Latvijas mērķi", aģentūrai BNS apliecināja radošās aktivitātes īstenotāji.

Pēc akcijas organizatoru teiktā, pagaidām neviens no uzrunātajiem svētku apmeklētājiem nav atteicis piedāvāt savu redzējumu par valsts nākotnes mērķiem un uzdevumiem. Daudzi gan norāda, ka viņu teiktais būs vien "piliens jūrā" un dalās sāpīgos pārdzīvojumos par savu ikdienas pieredzi, taču cerības par situācijas uzlabošanos neatmet, sagaidot, ka pozitīvās domas kādā brīdī varētu arī materializēties.

Par "Latvijas mērķi" Vērmanes dārzā speciāli šim nolūkam uzstādītajā radošajā teltī izteikties nāk gan bērni un viņu vecāki, gan arī vecāka gadagājuma cilvēki.

Bērni biežāk pauž vēlmi, lai cilvēki kļūtu laimīgāki, kā arī norāda uz nepieciešamību pēc labākas izglītības. Tikmēr pieaugušo iedzīvotāju prioritāšu saraksta augšgalā ierindojas vēlme pēc sakoptas dabas. Tāpat par Latvijas mērķi tiek izvirzīta ekonomiskās krīzes pārvarēšana un sakārtotas vides un labklājības nodrošināšana nākamajām paaudzēm.

Radošās telts apmeklētāju vidū ir arī kaislīgi Latvijas sporta fani, kas par Latvijas mērķi izvirza valsts izlases uzvaru Pasaules hokeja čempionātā.

Mazāka iedzīvotāju atsaucība svētku sākuma daļā ir izrādīta par iespēju veidot "Ziedu Latviju" jeb ziedu kompozīciju Latvijas kartes kontūrās.

Jau vēstīts, ka pirmdien visā Latvijā norisinās virkne pasākumu, kas veltīti Latvijas Neatkarības pasludināšanas 19.gadadienai. Tostarp Vērmanes dārzā iedzīvotāji ir aicināti apmeklēt īpašu radošo telti un izteikt savu "Latvijas mērķi".

Jau no pusdienas laika visā plašajā Vērmanes dārza teritorijā darbojas dažādu amatu prasmju meistari un kultūras biedrību radošās grupas, demonstrējot savas tautas tradīcijas un aicinot cilvēkus iesaistīties rotaļās un dažādu prasmju apgūšanā. Bērniem ir iespēja piedalīties mākslinieka Jāņa Anmaņa zīmējumu darbnīcā.

Savukārt Vērmanes dārza estrādē uzstājas bērnu popgrupas, pūtēju orķestri, folkloras kopas un jauniešu grupas. Koncerta kulminācija plānota vakarā, kad notiks koru sadziedāšanās "Tuvāk saulei, tuvāk mīlestībai", ko no plkst.19 varēs vērot arī Latvijas Televīzijā (LTV).

Visas dienas garumā svētku pasākumi notiek arī pie Brīvības pieminekļa un Esplanādē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas