Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Iekšlietu ministrijas sporta spēles izmaksās Ls 8 200

Iekšlietu ministrijas (IeM) Sporta svētku organizēšanai jau šobrīd iztērēti 6 400 lati, _Dienai _norāda IeM pārstāve Laura Karnīte. Papildus plānots iztērēt vēl 1 800 latus. Līdz ar to 'liesās' sporta spēles izmaksās par nepilniem astoņiem tūkstošiem latu lētāk, jo sākotnēji bija paredzēts iztērēt 16 000 latu.

Jau ziņots, ka iekšlietu ministrs Mareks Segliņš oficiāli atcēlis ministrijas sporta svētkus, tā vietā tiks sarīkotas "liesas spēles". "Nebūs šie sporta svētki, bet liesas sporta spēles," teica ministrs. Darbinieki netiek aicināti braukt ar bērniem, neuzstāsies ne grupas, ne orķestris, nebūs svētku uguņošana un nebūs arī bērnu pilsētiņas kā tas līdz šim bijis. Ja kāds tomēr gribēšot padejot, tad tiks ieslēgts magnetofons, informēja Segliņš.

Svētki atcelti, reaģējot uz valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas izteikumiem. Viņa pirmdien Latvijas Televīzijā 100.pantā sacīja, ka ministrija viņu uzaicinājusi uz savām sporta spēlēm, ko viņa uzskata par “milzīgu cinismu”. “Varētu painteresēties, kurā sporta veidā viņi vēlējās mani redzēt, “ piebilda I.Sudraba. Pēc šīs intervijas Segliņs nolēmis svētkus atcelt.

L.Karnīte skaidro, ka izdevumos ietilpst 3400 lati Kandavas lauksaimniecības tehnikuma kompleksa nomai un teritorijas sagatavošanai svētkiem (ugunskuru vietu ierīkošana, tualetes, atkritumu urnas u.tml.) un 3000 lati sporta sacensību atribūtikai (krekli, dalībnieku numura zīmes u.c.) un aprīkojumam (bumbas, tīkli, svilpes tiesnešiem u.c.). Karnīte norāda, ka šī summa neies zudumā, jo viss jau iegādātais tiks izmantots, lai nodrošinātu sporta sacensības.

“Vēl papildus tiks iztērēti 1800 lati apbalvošanai (kausi) un tiesnešu apmaksai. Izdevumus segs no Iekšlietu ministrijas , IeM aģentūras "IeM sporta centrs" un biedrības "Latvijas Policijas sporta asociācija" līdzekļiem, kā arī IeM Sporta centra pašu ieņēmumiem,” skaidro Karnīte.

Dienas rīcībā arī nonākusi valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai sūtītā ielūguma melnbalta kopija. Iepriekš Sudraba pauda, ka viņai nav informācijas, cik daudz līdzekļu bija plānots ieguldīt un cik varbūt līdz šim jau ir ieguldīts svētku sagatavošanā, bet “pēc atsūtītā ielūguma redzu to saturu un programmu,” tā I.Sudraba. Viņa minēja, ka, iespējams, bija lietas, ko ministrija varēja pārskatīt - cik lietderīgi bija plānota nodokļu maksātāju naudas izlietošana, cik daudz pasākumam vajadzēja tērēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas