Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ierosina disciplinārlietu pret IZM ierēdni par dārgo ogu iegādi

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretārs ierosinājis disciplinārlietu pret bijušo Administratīvā departamenta direktori, kura savulaik par neadekvāti augstu cenu iepirka zemenes un ķiršus reprezentācijas vajadzībām ministrijai.

Disciplinārlieta ierosināta, pamatojoties uz pārbaudes rezultātiem, kurā izvērtēja Valsts kontroles revīzijas ziņojumu par Izglītības un zinātnes ministrijas 2008.gada finanšu pārskatu. Pārbaude ilga vairākus mēnešus, tās termiņš vairākkārt tika pārcelts.

Jau vēstīts, ka pērn pirms Jāņiem IZM Kara muzejā rīkoja "Līgo" pasākumu ministrijas darbiniekiem, kur Jāņu siers maksāja 18 latus kilogramā, zemenes 9 latus kilogramā. Savukārt jūnijā rīkotajā tikšanās ar Nacionālās sieviešu basketbola izlases spēlētājām piegādātas ministrijas pasūtīti ķirši par 11 latiem kilogramā.

Produktu, kuri līgumā netika paredzēti, iegādi par neadekvāti augstu cenu bija pieļāvušas amatpersonas, kas 2008.gadā pildīja valsts sekretāra vietnieka administratīvos jautājumos, Administratīvā departamenta direktora un Finanšu departamenta direktora amata pienākumus, secināts pārbaudē. Saistībā ar darba organizāciju nepietiekamā kvalitātē IZM valsts sekretārs M.Gruškevics septembra sākumā parakstījis rīkojumu par disciplinārlietas ierosināšanu pret bijušo Administratīvā departamenta direktori. Atzinumu disciplinārlietā plānots sagatavot līdz septembra beigām.

Pārējās amatpersonas, kuru tiešajā atbildībā 2008.gadā bija normatīvajiem aktiem atbilstošas dokumentācijas sagatavošana vai pieņemšana iepirkuma veikšanai, kā arī saņemto preču un pakalpojumu atbilstības izvērtēšana noslēgtajiem līgumiem, IZM nestrādā jau no 2008.gada beigām.

Komisija izvērtēja visus Valsts kontroles 2009.gada 29.aprīļa revīzijas ziņojumā „Par Izglītības un zinātnes ministrijas 2008.gada finanšu pārskata sagatavošanas pareizību” konstatētos pārkāpumus, pieprasīja atbildīgo amatpersonu paskaidrojumus un vērtēja to rīcību saistībā ar IZM darbību reglamentējošiem iekšējiem un ārējiem normatīvajiem aktiem.

Lai novērstu līdzīgas situācijas nākotnē, IZM valsts sekretārs M.Gruškevics izdevis rīkojumu, kurā noteikts, ka plānojot IZM pasākumus, budžeta izdevumos neparedzēt līdzekļus reprezentācijas izdevumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas