Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Iespējamos sliekšņus progresīvā IeN apmēram valdība vēl neatklāj

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Piekrītu.
P
Ir jāiet ielās pie MK un Saimas un jāprasa algas griesti valsts finansētās iestādēs 500ls, un jāpanāk, ka tas tiek ar likumdošanā noteikts līdz laikam, kamēr krīze pāri (atbilstoši IKP izmaiņmām). Un kamēr nepieņem steidzamības kārtā šādu likumu, mājās neejam un šos ārā nelaižam ne pa sētas durvīm, ne pa kanalizācijas ejām!!....
anonīmais šakālis
a
Jā, palaidu garām to pērli! ---------------------------- Vidējā nodokļu likme darbaspēkam(%) 2005 gadā (% no IKP) - -------------------------- Kas tas vispār tāds ir? Procentos no IKP aprēķina kopējo nodokļu slogu, kas varētu būt 36,2% Latvijā, bet vidēja nodokļu likme darbaspēkam no IKP, ..... ??? Avotus, lūdzu!
uldis
u
Varētu būt tā-algām līdz 300ls 25 proc,virs 3000 0,5proc,nu neies jau paši sevi apdalīt!
anonīmais šakālis
a
Kas tur ko nesaprast? Cilvēks, kurš nemaksā nodokļus, apzog valsti, sabiedrību kopumā un katru valsts iedzīvotāju atsevišķi!
ups
u
Well today there was plenty of fresh news for collectors of “green shoot” negatives. Starting in Latvia, where the Statistics Office announced that exports were down by 30.9% year on year in April (the fastest rate of decline to date), while imports dropped a massive 45.6%. It looks like the Latvian Parliament is set to pass another round of budget cuts today, in the hope that these will bring back growth (how is not clear). All I can say is “these poor people”, I do wish those who were advising them had a better idea what they were doing.
Neko nesaprotu
N
Ģeniāli, pēdiņās! Iesēdinās uzņēmēju, kurš ieguldījis SAVU naudu ekonomikas apritē, radījis darba vietas un nodokļu ienākumus valstij. Iesēdinās uzņēmēju un rezultātā valsts iegūs bezdarbnieku bariņu, nesaņems nodokļus un vēl uzturēs uzņēmēju cietumā. Kur loģika?
ups
u
lasīt māki? % no IKP
anonīmais šakālis
a
ups » fiksais 12:26 ko mētājies ar bezjēdzīgu statistiku, katrā no šīm valstīm ir dažādas neapliekamās likmes, atskaitījumi , atvieglojumi, citi iedz. piemērojamie nodokļi tā vienkārši nemaz nevar salīdzināt, rekur statistika - Vidējā nodokļu likme darbaspēkam(%) 2005 gadā (% no IKP) - Vācija -38,7%, Somija-42%, Francija-42,1%,Latvija -36,2%, Lietuva 35,9%,Igaunija 33,1%,Dānija37,3%,Polija -35,5%. Mēs te runājam par konkurentspēju!!!! Vienkārši statistiski mēgina uzrādīt SVF naudu, kā rezultāta visa jau tā nesakārtotā nodokļu sistēma , tiks pilnība sačakarēta. Tā kā ne gluži pāŗiesim uz skaidro naudu, bet sāksim shēmot, dibināt uzņēmumus ārpus Latvijas, kļūsim par Igaunijas, Lietuvas rezidentiem... --------------------------------------------- ----------------------------------------- No kādiem avotiem šī informācija? Vai tik ne no kpmg mājaslapas? Kā gan Latvijā var būt 36,2% vidējā likme darbaspēkam, ja sociālais nodoklis (9%+24,04%), jau vien sastāda 33,04% ???
anonīmais šakālis
a
Lai motivētu "uzņēmējus" nemaksāt sev algas aploksnē, jāievieš izmaiņas krimināllikumā - par izvairīšanos no nodokļu maksāšanu 10 gadi ! Kā daudzās valstīs jāievieš sistēma, ka ierēdnis, kurš atklāj izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, saņem 50% iekasētās summas. Ja nemaldos, tad Anglijā labāk apmaksātais ierēdnis bija nodokļu inspektors ar vairāku miljonu ienākumiem gadā.
anonīmais šakālis
a
Ja to nosauks par ALGAS progresīvo ienākuma nodokli, tad tam nav nekādas jēgas! Nodokļi uz algām jau tā ir ļoti lieli - ienākuma nodoklis 23%, sociālais nodoklis 34,04%!!! Algām nodokļi ir jāpazemina un pirmkārt ir jāpazemina sociālais nodoklis, kurš ir nenormāli liels pat uz Zviedrijas, Vācijas fona! Ar nodokļiem jāapliek VISI ienākumi vienādā apmērā, kā piemēram Kargina & Krasovicka dividendes, spekulantu iespekulētais u.t.t. Algas lieciet mierā!
ups
u
ko mētājies ar bezjēdzīgu statistiku, katrā no šīm valstīm ir dažādas neapliekamās likmes, atskaitījumi , atvieglojumi, citi iedz. piemērojamie nodokļi tā vienkārši nemaz nevar salīdzināt, rekur statistika - Vidējā nodokļu likme darbaspēkam(%) 2005 gadā (% no IKP) - Vācija -38,7%, Somija-42%, Francija-42,1%,Latvija -36,2%, Lietuva 35,9%,Igaunija 33,1%,Dānija37,3%,Polija -35,5%. Mēs te runājam par konkurentspēju!!!! Vienkārši statistiski mēgina uzrādīt SVF naudu, kā rezultāta visa jau tā nesakārtotā nodokļu sistēma , tiks pilnība sačakarēta. Tā kā ne gluži pāŗiesim uz skaidro naudu, bet sāksim shēmot, dibināt uzņēmumus ārpus Latvijas, kļūsim par Igaunijas, Lietuvas rezidentiem....
Pits
P
Vai nebūtu vienkāršak tiem, kuri barojas no nodokļu maksātāju naudas , noteikt algu griestus. Mums ir nevis simti , bet tūkstoši visādu funkcionāru ar algām tūkstošos ,kurus uzturam. Kāpēc tērēt administrēšnas naudu vinu ienākumu pārdalīšanai pēc saņemšanas, ja var vienkārši maksāt mazāk? Par tiem, kuri pelna naudu ar godīgu biznesu un tiešām daudz un godīgi paši nopelna ( vienlaikus maksājot jau tagad lielāku nodokli, kā trūcīgie, arī radot šiem cilvēkiem darbavietas) -- nu nezinu. Es nēesmu pārliecināts, ka viņi par gudru galvu un čaklām rokām jasoda ar lielākiem nodokļiem. To tautas niknumu jau rada tieši lielie valsts naudas saņēmēji.
l`avocat
l
khmm... bet vai tad tas nenozīmē, ka kopā ar progresīvo nodokli ir jāieveš obligātā ienākumu deklarācija? vai tad nebija runas to ieves nākamgad? Visas tas, datu bāzes VIDam jau ir, runājot par nodokļu administrēšanu - tas IR VID darbs, vnk viņem jābeidz urbināt degunus un jāsak strādāt (ne pēc baumam zinu ka VID darbinieki strādā), paradu piedziņa valsts labā - arī viņu darbs!
Neko nesaprotu
N
Nu, nu, nevajag vienkāršot, jo VIDs neveic nodokļu pārrēķinu rezumējošā kārtībā par gadu visiem pilsoņiem, bet tikai tiem, kas iesniedz gada deklarācijas un vēlas saņemt nodokļu atmaksu. Tas ir neliels procents no visiem ienākumu saņēmējiem. Pie progresīvā nodokļa VIDam būs jāveic visu iedzīvotāju ienākumu pārrēķins, kas vēl būtu pusbēda, bet arī jāpiespiež samaksāt šis papildus aprēķinātais nodoklis un tā ir kaudze uzskaites datu bāžu, vēstuļu, atgādinājumu, tiesu izpildītāju utt utt, jo nedomāju, ka visa tauta metīsies brīvprātīgi-labprātīgi iemaksāt Valsts kasē papildus aprēķināto nodokli.
Pēteris
P
ļoti jauki. Algosim, katrs, kuram alga virs 300 LVL grāmatvedi deklarācijas sastādīšanai. Cerams, ka VIDā atradīsies vieta, kur šīs deklarācijas glabāt, un cilvēki, kas šīs deklarācijas pārbauda un pārrēķina, lai nepieļautu tās 1 vai 2 latu kļūdas. Tā kā krievu melnstrādnieki arī bieži vien vairākās darba vietās saņem 300-1000 LVL, tad varēsim vēl ieviest tulku pakalpojumus vai 2.valsts valodu. Un tas viss - BEZ FISKĀLĀ EFEKTA. (vai ar NEGATĪVU efektu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas