Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ievērojami pieaudzis atalgojums ministrijās un valsts iestādēs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nifjodas
n
Šī raksta komentārus lasīt ir pretīgi. Atkal, kā Repšes laikos, ir atrasts ienaidnieka tēls - tas ir valsts sektorā strādājošais, kura dēļ tiek iztērēta nodokļu maksātāju nauda. Tiek radīts mīts par milzīgām algām. Bet kas tādas saņem? Saņem tie kam ir politiska piegarša. Kam ir vadības līgumu, atkal līdzīgiem. Ierindas ierēdnītis vai referents knapi mēnesī savelk ģimenes budžetu, jo saņem ap 300 Ls uz rokas. Pie kam ierindas darbinieki ir tie, kas nodrošina pamatā valsts pārvaldes funkcijas.
just
j
Nu bet tas tak saprotams ikvienam - esat lidzcietīgi pret ierēdņiem - inflācija tak ceļas un protams, ka aldziņas ar jāpaceļ, savādāk nevarēs atļauties apskatīt pasauli un saņemt gaidītās un sirdī lolotās prēmijas :)) Protams, ka nejau visiem ceļas, bet tiem izredzētiem - tiem, kuri ir iesāku''si aplūkot pasauli , tas taču jāturpina - nevar to tā pārtraukt tik vienkārši :))
D.L.
D
Jā...Kad uzzinu, cik nelietderīgi, neprofesionāli, ciniski tiek izšķērdēti manis maksātie nodokļi, tad man jāsaka: "Nevēlos vairs maksāt nodokļus, kamēr vien tas tā turpinās." Žēl, ka es nevaru izvēlēties, kur novirzīt savus nodokļus! Valdība "jāņem pie dziesmas"! Tas tā nevar turpināties!
aina štrauhmane
a
Baštika ministrijai nu gan nevajadzētu pielikt nevienu latu,kamēr manam aizbildnībā esošam Aleksandram jāiztiek ar 32 ls mēnesī.Man vai trakai jāpaliek domājot kur ņemt naudu Aleksandra basketbola treniņnometnēm.Te pat Lietuvā,kur savi bērni ir vērtība,bāreņiem ir daudz lielāka uzturnauda.,nav jābrauc uz Amerikas Bakner fondiem.Man negribētos Latvijas gaišās nākotnes vārdā kļūt par ubadzi.
ieinteresēta
i
Ar lielu nepacietību gaidu dziļāku pētījumu (cerams no šī raksta autores) par šo tēmu, jo man kā valsts pārvaldē strādājošjai interesē, kas tad ir saņēmis tos lielos algas pieaugumus????????
galva smiltīs
g
Pārvaldes kvalitāte viszemākā ES. Bet diletanti ministri un ierēdņi, kuri veiksmīgi rok Latvijai krīzes bedri un turpina to padziļināt, dāsni sevi apbalvo. Dzīres mēra laikā!
tau[
t
te ir atbilde uz segliņa jautājumu, kuras ministrijas var nest ietaupījumu budžetā. Lūk, te tās ir nosauktas!!!
ministrijas darbiniece
m
iesaldeja premijas, kas ir ļoti jūtami šajā dārgo produktu laikā. piekritu viedoklim, ka par daudz lielas un tomer stradajam intensivi, visu laiku "glabjam" valdibas planus.
Ivaru prezidents
I
Citāts: Premjers: iespējams, valsts sektorā būs jāiesaldē algas www.DELFI.lv 17. septembris 2007 09:05 Jānis Domburs, Kas notiek Latvijā? 20. septembris 2007 09:17 Pusgada laikā, kopš pieņemts pretinflācijas plāns, arvien saglabājas dažādi vērtējumi, ciktāl šis plāns ir tikai demonstratīva akcija, bet ciktāl – efektīvi risinājumi. Šonedēļ aktualizētais jautājums par algu pieauguma samazinājumu vai pat iesaldēšanu liek jautāt līdzīgi – ciktāl tas ir vieglprātīgs kampaņveidīgs premjera uzsaukums, bet ciktāl – reāls primārais taupības pasākums.
J
J
Tieši tā - inflācijas apkarošanas plāna sastāvdaļa bija algu iesaldēšana valsts budžeta iestādēs. Vienīgie izņēmumi bija skolotāji, policisti un laikam arī mediķi. Bet te nu ir rezultāts....
Mg
M
Un kāda jēga no rakstā piesauktajiem miljoniem, ja tie nav izteikti ne procentos pret visu algu fondu ministrijā, ne izdalīti uz darbinieku skaitu ministrijās? Autors kaut kur kaut ko palasīja un uzrakstīta rakstiņu no sērijas "cik mums valdība slikta"...
Ivaru prezidents
I
Balss iz Slaktera: "Kā var taupīt ministrijas? Nevar! To var atļauties tikai iedzīvotāji, pēc tam, kad ir samaksājuši visus mūsu aparātam vajadzīgos nodokļus."
ministrijas darbiniece
m
Nevajag "pūst" tautai miglu acīs. Man alga strādājot vides ministrijā nav pieaugusi ne par santīmu jau veselu gadu, un valdība pret inflāciju arī nekādus pasākumus nav veikusi. visi šitie preses lasītāji nāk uz darba intervijām, salasījušies preses "pīles" un kad viņiem nosauc algas ciparu, tad jūtas nepatīkami pārsteigti. vienīgie reālie ir studenti, kuri iziet praksi valsts darbā un pēc augstkloas beigšanas laižas lapā. Jo arī es nāku no tautas, arī es maksāju nodokļus + PVN veikalā.
Svins
S
man ir deja vu ... vai tad pagājušo gad runa nebija par to, ka algas ministrijām tiks iesaldētas? jeb es kaut ko nesaprotu?
zinātājs
z
Arvien biežāk paliek žēl, ka es maksāju nodokļus :(

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas