Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Illmārs Bode kļuvis par "Latvijas Gāzes" vadītāja palīgu

Bijušais KNAB izmeklētājs iekārtojies oranžajiem tuvajā gāzes biznesā


Ekspremjera, Tautas partijas (TP) līdera Aigara Kalvīša kaismīgi aizstāvētais bijušais KNAB Izmeklēšanas nodaļas priekšnieks Ilmārs Bode, kurš apsūdzēts par slepenu ziņu izpaušanu, iekārtojies ērta vietā oranžajiem tuvajā gāzes biznesā.

Kā liecina informācija, kas ir Dienas rīcībā, I.Bode jau pirms kāda laika kļuvis par a/s Latvijas gāzes (LG) valdes priekšsēža Adriana Dāvja palīgu. Noprotams, ka viņa darba pienākumi saistīti ar padomiem drošības jautājumos. LG preses pārstāvis Vincents Makaris, Dienas jautāts, ko apsūdzētais I.Bode dara LG, bija ironiski lakonisks un teica: "Strādā." Lūgts precizēt I.Bodes pienākumus, V.Makaris vaicāja: kāpēc tāda interese? Norādot, ka precizēs atbildi, nedaudz vēlāk atzvanījis, V.Makaris teica: "Nu, jā, viņš pie mums strādā. Taču neko vairāk mēs neteiksim."

Lai arī I.Bode nav TP biedrs, viņu mēdz dēvēt par oranžo. Tieši viņš bija iemesls, kas 2006.gada pavasarī izraisīja pirmo aso A.Kalvīša un KNAB šefa Alekseja Loskutova saķeršanos. Tā iezīmēja TP sākto, tā saukto "KNAB apkarošanas politiku", kas kulmināciju sasniedza pērn rudenī, kad A.Kalvītis atstādināja A.Loskutovu, bet vēlāk pats zaudēja premjera amatu.

Konflikts starp I.Bodi un A.Loskutovu sākās 2005.gada pavasarī, kad KNAB šefs atstādināja I.Bodi, jo izmeklētājs darbavietā esot ieradies reibumā (viņš to noliedza, apgalvojot, ka lieto medikamentus). Lietā iejaucās A.Kalvītis, uzdodot atjaunot I.Bodi amatā. A.Loskutovs atteicās to izpildīt un nopelnīja pirmo disciplinārlietu, kas beidzās bez rezultāta. I.Bode amatā tika atjaunots ar tiesas lēmumu. Cīņa turpinājās 2006.gada sākumā, kad A.Loskutovs pazemināja I.Bodi amatā. Martā A.Kalvītis šo lēmumu atcēla. Neoficiāli netiek izslēgts, ka, iespējams, tieši ar oranžo tolaik sākto vēršanos pret A.Loskutovu, kam par ieganstu kalpoja I.Bode, bija saistīta arī 2006.gada pavasarī notikusī neformālā A.Loskutova tikšanās ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu netālu no Rīgas robežām privātā džipā. Pēc vienas no versijām A.Loskutovs sarunā ar A.Lembergu varēja mēģināt meklēt viņa politisko atbalstu.

2006.gada nogalē pret I.Bodi tika sākts kriminālprocess par slepenu ziņu izpaušanu, jo radās aizdomas, ka viņš nopludinājis slepenu informāciju par sāktiem operatīviem pasākumiem — telefona sarunu noklausīšanos pret Vidzemes tiesas priekšsēdētāju Irēnu Poļikarpovu, pēc tam to darot zināmu šai personai. Neilgi pēc tam I.Bodem uzrādīja apsūdzību. Rīgas apgabaltiesai viņa lieta tika nodota pērn decembrī. Patlaban tiesa lietā pēc prokuratūra lūguma izsludinājusi pārtraukumu un tās izskatīšana atsāksies 9.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas