Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Inkasentiem nolaupīta divreiz lielāka naudas summa, kas nav atrasta

Izmeklēšanā noskaidrots, ka pērn 17.decembrī Mārupē uzbrukumā apsardzes firmas G4S Cash Services Latvia inkasācijas mašīnai nolaupītās naudas summas apmērs bijis divreiz lielāks nekā izskanēja iepriekš, piektdien vēsta Latvijas Avīze (LA). No seifa pazuduši nepilni 300 000 latu un 370 000 zviedru kronu. Laupītāji nebija ņēmuši divus maisus ar monētām, rakstīts avīzē par nozieguma detaļām. Nauda nav atrasta joprojām, lai arī uzrādītas sākotnējās apsūdzības trim cilvēkiem.

Atgādinām, ka uzbrukumā tika nogalināts viens inkasents, bet otrs ievainots. Par šo noziegumu uzrādītas sākotnējās apsūdzības diviem bijušajiem policijas darbiniekiem un inkasentam, kurš izmeklēšanas gaitā no cietušā kļuva par apsūdzēto. Runa ir par inkasentu Georgu Ivanovski (dz.1977.gadā), kas tagad apcietināts. Sākotnējās apsūdzības uzrādītas arī bijušajam policijas darbiniekam Jānim Ozoliņam (dz. 1973. g.) un viņa sievai Kristīnei (dz. 1978. g., arī bijusī policijas darbiniece, kura bija sākusi strādāt Finanšu policijā), informē LA.

LA raksta, ka inkasācijas mašīna jau dienu iepriekš novirzījās no maršruta, ko uzņēmuma vadība fiksēja, taču, vai par to tika pieprasīti paskaidrojumi, G4S Latvia neatklāj. Izmeklēšanā noskaidrots, ka seifs bijis atvērts, lai gan automašīnā esošo seifu nevarēja atvērt pat inkasenti, jo seifa koda pirmo pusi zina inkasents, bet otro pusi – cilvēks, kas beidz inkasāciju. Izrādījies, ka seifs ne brīdi nav bijis aizslēgts.

J.Ozoliņš tika aizturēts 29.janvārī Ziepniekkalna sporta klubā, bet viņa sieva Kristīne pēc dažām dienām, 3.februārī, kad sieviete brauca ar īsi pēc laupīšanas pirktu Toyota Land Cruiser. LA, atsaucoties uz apsūdzības rakstu, vēsta, ka tieši sieviete "kurbulējusi" savu vīru un apsargu, lai inkasācijas seifu pēc iespējas ātrāk aplaupītu. Sieviete 17.decembrī esot atradusies netālu no nozieguma vietas, gaidot savu vīru ar nolaupīto naudu. LA, atsaucoties uz Ozoliņu ģimenes paziņu, raksta, ka Ozoliņi būvējuši māju, taču viņam šķiet neticami, ka tādēļ plānota slepkavība. Kristīnei esot bijuši labi ienākumi, pasniedzot auto kursus.

Rīgas tiesu apgabala prokuratūras prokurore Inese Šulte visiem trim uzrādījusi apsūdzību par slepkavību, ja tā izdarīta sevišķi vainu pastiprinošos apstākļos: ja tā saistīta ar laupīšanu un to izdarījusi organizēta grupa.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas