Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Internetā dziesmusvētku biļetes pat par 150 latiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Es
E
Izlasot rakstu par biļešu tirdzniecību iegāju SS sludinājumos, un atklāju, ka tur var nopirkt biļetes uz koncertiem, kas ir plānoti Dziesmu svētku ietvaros, ja policija gribētu sen būtu visus tos "tirgoņus" sameklējusi.
Ha
H
Nu kaut vai lai pa 2000LVL paardod ja ir kas peerk. Spekulanti? Brauciet uz Ziemeljkoreju, tur tie veel ir aizliegti.
nenormālie
n
Es uz tiem kaukšanas svētkiem pat par velti neietu - kur nu vēl par 150 LVL. Nenormālie, kas kaut ko tādu pērk. Laikam atkal palaists burbulis, ka būt Dziesmusvētkos ir PRESTIŽI - no tā arī veidojas šī nenormālā cena.
Skepse
S
un vai tiešām kāds arī ir nopircis par tiem 150 latiem? var jau uzlikt cenas kā mākoņos - jautājums cik reāli šādi tiek pārdots? tā ir muļķu vai sliņķu ķeršana...
Suņu Jēkabs
S
Pilnīgi piekrītu Viesulim, ka žēl to cilvēku, kas neadekvāti noteiktās biļešu cenas dēļ pavadīja rindā daudzas stundas un biļetes nedabūja. Vai tiešām mēs saskartos ar šo problēmu, ja biļete maksātu nevis 3-25 lati, bet 20-100 lati? Vai tiešām arī tad būtu tāda ažiotāža? Tas ir jautājums, uz ko būtu jāatbild organizatoriem, jo ir pilnīgi skaidrs, ka gribētāju apmeklēt koncertu pa 3 latiem ir vismaz 100 tūkstoši, un vai žēlojot maznodrošinātos, šeit netika izdarīta lielākā kļūda - pārāk zema biļetes cena. Visas tālākās problēmas ar interneta iegādi, ar spekulācijām, ar rindām, kas nedabūja biļetes jau ir sekas no šīs pirmš kļūdas. Iesaku organizatoru komitejai izdrukāt manis rakstīto un nākamajā sēdē pārspriest.
Viesulis
V
Civilizētā valstī par šādu biļešu tirdzniecības organizēšanu interneta kompānija vēl ilgi netiktu pie lieliem līgumiem un projektiem, oranizācijas komanda būtu ar kaunu padzīta par nespēju normāli sarīkot biļešu izplatīšanu, pieļautajiem pārkāpumiem, kas veicināja biļešu spekulāciju, bet ministrs būtu atkāpies par nespēju izveidot spēcīgu organizācijas komiteju. Bet šeit ir Latvija - muļķu zeme, kā savulaik izteicās viens muļķis, kas dzīvojas vairāk aiz dīķa. Un muļķu zemē jau civilizētas sabiedrības likumi, morāles un ētikas normas neattiecas. Man ir no tiesas žēl to veco cilvēku, kas pavadīja rindās vairākas stundas, bet tā arī biļetes nedabūja dēļ "fantastiskās" organizācijas. Gan spekulantiem, gan arī organizatoriem tas vēl nāks atpakaļ, jo katram ir jāatbild par saviem darbiem Dieva priekšā.
Suņu Jēkabs
S
Nepārprotiet mani, es neesmu no pārpircējiem. Es pats dziesmu svētkus neapmeklēju, un man faktiski ir vienalga, kas tos svētkus apmeklē, un vai tas aplaudētājs ir pircis biļeti pa 10 latiem vai pa 150 latiem. Bet - jāatceras, ka visu nosaka TIRGUS vērtība, ja uz nomināla rakstīts 10 lati, bet tā priekšmeta vērtība ir 100 lati, tad nekas pārdevēju nevar sodīt, ka viņš pārdod biļeti par tirgus vērtību. Un tirgus vērtību, kā zināms, nosaka PIEPRASĪJUMS, nevis piedāvājums. Ja pieprasījums pēc biļetēm būs, tad būs arī attiecīgs piedāvājums. Un uz Jura repliku varētu atbildēt tā - valsts nevis noorganizējusi dziesmu svētkus, bet neadekvāti novērtējusi tirgus vērtību biļetēm. Principā biļetēm nevajadzēja maksāt nominālā 3 līdz 25 lati, bet gan 20 līdz 100 lati, piemēram. Protams, arī tad spekulantu daļa varētu tirgot biļetes, bet līdz ar to viņu peļņas daļa būtu stipri mazāka un vairāk paliktu rīkotājiem, no tiem 150 latiem, ko prasītu pārpircēji. Ja valsts gribēja, varēja šo jautājumu noregulēt jau pašā pirmssākumā, nevis tagad meklēt vainīgos. Vēl viens variants, kā tirgo biļetes ārzemēs: sākumā cena ir VIRS tirgus vērtības. Piemēram 200 lati par biļeti, 0.01% nopērk par šo summu. Laikam ejot biļešu cena iet uz leju - 180, 150, 130, 120 utt. Pamazām tiek izpirktas visas biļetes, ja nu kāds grib vēl gaidīt, viņš sagaida, kad biļete maksā 50 latus un tad iet uz kasi. Tad biļetes dabū nevis spekulanti, bet cilvēki, kas grib apmeklēt pasākumu. Cik zinu, Anglijā tā ir bijis uz populārām futbola spēlēm, kausu fināliem utt. - kur datums un laiks jau noteikts iepriekš.
Vjū
V
Vai tad atgriežamies padomju laikos, kad SPEKULĀCIJA bija kriminālkodeksa pantiņš? Tad sodiet arī apģērbu veikalus.
Vija
V
Vai nebūtu labi līdz ar ieejas biļeti lūgt uzrādīt arī pirkuma čeku?
zeltene
z
es nebrīnos, ka pārdot..es brīnos, ka kāds tās nopērk....kamēr būs aitas, tikmēr arī cirpēji...
Juris
J
Valsts ieguldīja daudzus daudzus miljonus nodokļu maksātāju naudas, lai: 1) mums būtu skaisti un kvalitatīvi dziesmusvētki 2) iespējami lielāks skaits skatītāju varētu noskatīties dziesmusvētkus par simbolisku samaksu (kas sedz niecīgu daļu no reālajām pasākuma izmaksām). Katra spekulanta tālākpārdota biļete laupa iespēju vienam skatītājam noskatīties dziesmu svētkus par mūsu kopāsamesto (t.i. budžeta) naudu. Tagad sanāk tā, ka mūsu kopāsamestā nauda aizgāja nevis kopējam labumam, bet spekulanta personīgajam labumam. Tur gan spekulantam taisnība, ka nosodīt viņu nevar, jo pasākuma rīkotāji aizmirsa uzrakstīt uz biļetes (kas likumiskā nozīmē ir pirkuma līgums) attiecīgus nosacījumus un sankcijas par to pārkāpšanu.
krusttēvs Toms
k
es boikotēju dz.svetkus. visa bilesu pardosanas sistema bija paredzeta spekulantiem. es tik pat labi varu paskatities majas tv, jeb labak aizbrauksu ar savu gimeni uz laukiem. dziesmu svetki ir jauki, bet ne par ls150.
janis
j
Tas nu gan būs labs precedents, ja godīgu piļešu pārpircēju mēģinās sodīt. Saprotams, nodokļi ir akurāti jānomaksā. Kāpēc tad citi štokiji, škēles, lembi, nagļi var maksāt ,a šitie būs gudrāki par citiem. Baigie krisbergi atradušies.
who cares
w
"Es kaut vai ķieģeli varu no zemes pacelt, ievietot sludinājumu ss.lv portālā un notirgot to par 150 latiem" === un pēc tam tiesāties ar ķieģeļa patieso īpašnieku... ;)
Suņu Jēkabs
S
Nez. Pēc manas saprašanas, ja man ir manta, ko grib nopirkt citi, es to drīkstu pārdot par tādu summu, kā uzskatu par vajadzīgu. Es kaut vai ķieģeli varu no zemes pacelt, ievietot sludinājumu ss.lv portālā un notirgot to par 150 latiem, ja kādam tas ķieģelis būs tik ļoti vajadzīgs. Ja godīgi, neredzu pamatu pārbaudei par spekulēšanu. Nedzīvojam jau sociālisma laikos. Un arī tad biļetes uz Dinamo hokeja spēlēm tirgoja par 30x lielāku vērtību nekā nomināls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas