Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ir būtiska starpība starp Mātes dienu un Ģimenes dienu

Latvijas presē ir lasāms, ka Latvijas Leļļu teātrī norisināsies seminārs Vai ģimene ir vērtība Latvijas sabiedrībā?, ko aģentūrai LETA esot pastāstījis Bērnu un ģimenes lietu ministrijas sabiedrisko attiecību departamenta direktors Taivo Trams. Īpaša šogad būšot arī Starptautiskā ģimenes diena, kas pirmo reizi atzīmējama kā oficiāla svētku diena. Presē arīdzan ir lasāms, ka Rīgas dome šo pasākumu plaši atbalsta.

Līdzīga svinama diena Latvijā ir valdības noteiktā oficiālā svinamā diena 11.maijs, kas ir Mātes diena. No Trama kunga teiktā izriet, ka Mātes diena nav tas pats kas ģimenes diena. Jeb, pareizāk sakot, visās rietumu kultūras zemēs, ieskaitot Latviju, svinamā Mātes diena nav tas pats, kas Starptautiskā ģimenes diena. Starpība ir tā, ka Mātes dienu svin, lai godinātu sievieti, kura uzņēmusies radīt dzīvību un tā nodrošināt cilvēces eksistenci. Ģimenes dienā māte netiek atsevišķi godināta un līdz ar to viņa ir nonivelēta vienā līmenī ar pārējiem ģimenes loceļiem. Tātad pastāv būtiska starpība starp Mātes dienu un ģimenes dienu un tās nav apvienojamas vienā jēdzienā.

Painteresējoties tuvāk par Trama kunga rīkoto ģimenes dienu, atrodam, ka to rīko kādas ārzemju institūcijas Latvijas šūniņa. Tā kā tā darbojas pretēji Latvijas valdības likumdošanai, rodas jautājums par viņu ģimenes dienas vēlamību?

Latvijā katru gadu dzimst ap 20 000 bērnu, bet iedzīvotāju pašatražošanās līmenim ir nepieciešams, lai katru gadu dzimtu vismaz 40 000 bērnu. Lai tauta neizmirst, ir nepieciešams pierunāt daudz vairāk sieviešu, lai tās uzņemas mātes pienākumus un tās, kas to dara, ir jāgodina Mātes dienā un visādi citādi.

Rīgas dome ir labi situēta, lai rīkotu plašas Mātes dienas svinības. Līdzīgi iepriekšējās Latvijas neatkarības laika rīcībai, Mātes dienas svinības būtu rīkojamas katrā skolā ar aktīvu sabiedrisko darbinieku piedalīšanos. Līdz nākamā gada Mātes dienai skolēni varētu savā apkārtnē sameklēt mātes ar daudziem bērniem un tās godināt viņu skolas Mātes dienas sarīkojumos. Dome varētu sameklēt Rīgā dzīvojošo deviņu bērnu māti un to īpaši godināt domes rīkotajā Mātes dienas sarīkojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas