Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Īrijas latvieši jautā Slakterim: ko esam parādā?

Īrijas latvieši izplatījuši atklātu vēstuli, vēršoties pie finanšu ministra Ata Slaktera. Īrijas latviešus aizvainojuši finanšu ministra izteikumi, ka “daudzi cilvēki droši vien paši nezina, ka ir palikuši parādā Latvijas valstij, lai gan viņi strādā Īrijā.” Runa ir iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN).

Finanšu ministrs A.Slakteris uzskata, ka visiem Latvijā reģistrētajiem rezidentiem jābūt vienādiem nosacījumiem, neatkarīgi no tā, vai viņi dzīvo vai nedzīvo Latvijā. Pēc ministra teiktā, "daudzi cilvēki droši vien paši nezina, ka ir palikuši parādā Latvijas valstij, lai gan viņi strādā Īrijā, tāpēc jo īpaši nav atbalstāma iecere Latvijas nodokļu maksātājus sadalīt kategorijās - vieniem nosakot vienu nodokļa likmi, bet otriem - citu."

Īrijas latvieši norādījuši, ka viņus nevar uzskatīt par Latvijas rezidentiem, jo viņi Latvijā uzturas mazāk par 183 dienām, kā arī Īrija ir viņu pastāvīgā dzīvesvieta un ar to ir ciešākas personiskās un ekonomiskās attiecības. Īrijas latvieši arī norāda, ka ienākumi ar nodokļiem tiek aplikti tikai vienā valstī.

“Kam, par ko un cik mēs esam parādā, Slaktera kungs? Kādi juridiski dokumenti ir pamatā Jūsu izteikumiem?” tā finanšu ministram jautā latvieši, kas pārcēlušies uz dzīvi Īrijā. Vēstuli parakstījušas 12 apvienības un sabiedriskās organizācijas, to vidū ir www.baltic-ireland.eu, Latviešu biedrība Īrijā, Korkas "Jauniešu apvienība", Īrijas jauno māmiņu klubs u.c.

Šobrīd Īrijas latviešiem, atgriežoties Latvijā, atšķirīgās IIN likmes dēļ, būtu jāmaksā 5% no saviem ikmēneša ienākumiem.

(turpinājums sekos)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas