Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Īrijas premjers Aherns atkāpjas no amata

Īrijas premjers Bērtijs Aherns trešdien paziņoja, ka 6.maijā atkāpsies no amata. 56 gadus vecais Aherns ir viens no Eiropas visilgāk strādājušajiem valdību vadītājiem, jo Īrijas valdību viņš vada jau gandrīz 11 gadu.

Aherns apgalvo, ka  šo lēmumu nav pieņēmis spiediena rezultātā, kas pret viņu tiek vērsts par iespējamām finanšu nelikumībām. Viņš vairākas reizes kā liecinieks ir piedalījies antikorupcijas tribunāla prāvās, veic izmeklēšanu arī pret pašu premjeru, jo pastāv aizdomas, ka viņš laikposmā no 1989. līdz 1992.gadam saņēmis maksājumus no īpašuma attīstītāja.

"Sirds dziļumos es zinu, ka neesmu izdarījis neko nepareizu un nevienam neesmu nodarījis pāri," sacīja premjers. Viņš nolēmis atkāpties, lai pastāvīgā uzmanība, kurā atrodas viņa personīgās lietas, nenovērstu premjera uzmanību no valdības vadīšanas.

"Gribu, lai visi saprot... nekad laikā, ko strādāju sabiedriskajā sektorā, neesmu savas personīgās intereses licis augstāk par sabiedrības labumu," piebilda Aherns. Premjers gatavojoties stingri atspēkot visas pret viņu vērstās apsūdzības.

Premjers iepriekš paziņoja, ka šis būs viņa pēdējais pilnvaru termiņš, tomēr viņš negatavojās atstāt amatu agrāk par termiņa beigām 2012.gadā. Pagājušā gada maijā Aherns tika ievēlēts uz trešo termiņu.

Īrijas premjers piebilda, ka savā darbā viņš visvairāk lepojas ar sniegto ieguldījumu miera iedibināšanā Ziemeļīrijā un Īrijas ekonomikas stiprināšanā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas