Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ivars Grantiņš nolēmis tiesas spriedumu pārsūdzēt

Grantiņš ir nolēmis pārsūdzēt, man klienta vēlme ir obligāta, es nevaru atteikties, saka Juris Zēģele, valsts nodrošinātais advokāts Ivaram Grantiņam (37), kuram par trim slepkavībām un vienu slepkavības mēģinājumu Zemgales apgabaltiesa maija vidū piesprieda mūža ieslodzījumu.

J.Zēģele stāsta, ka ar pilno tiesas spriedumu iepazīsies trešdien, un, to pārsūdzot, "man būs jāatrod argumenti, tas ir mans pienākums". Pārsūdzēt spriedumu var desmit dienu laikā līdz 11.jūnijam. Advokāts atgādina, ka tiesas sēdē viņš kā atbilstošāku sodu I.Grantiņam aicināja piemērot brīvības atņemšanu uz 20 gadiem.

Pilnā tiesas sprieduma motīvu daļā I.Grantiņam piespriestais mūža ieslodzījums pamatots ar sabiedrisko interešu aizstāvību. Tiesa norāda, ka I.Grantiņa "izdarīto slepkavību sistemātiskums liecina stabili noturīgu viņa rīcības modeli, gūstot baudījumu ar citu personu nonāvēšanas palīdzību". Vīrietis lietas iztiesāšanas laikā arī neesot izrādījis nekādu nožēlu par izdarīto, turklāt tas, ka viņš slepkavojot guvis seksuālu apmierinājumu, liecina par viņu kā "galēji bīstamu personu un vislielākajā mērā nepiemērotu dzīvošanai sabiedrībā no tās locekļu elementāras drošības viedokļa". Tāpat tiesa nesaskata pazīmes tam, ka I.Grantiņš jelkad "varētu mainīt savus deformētos uzskatus par sabiedrības locekļiem pieļaujamās rīcības robežām", tāpat, ka varētu atteikties no citu cilvēku, to skaitā bērnu, nonāvēšanas.

I.Grantiņš, kurš jau iepriekš tiesāts par trim vardarbīgiem noziegumiem, pilnībā atzina savu vainu tiesā par pērn vasarā notikušu trīs slepkavību sēriju Ceraukstes pagastā un Bauskā. Viņš nonāvēja savu meitu Dainu (11), meitas māti Ingu Lomakinu (29) un jaunieti Janu Ribinsku (18). Abu nogalināto sieviešu līķus viņš sadalīja un apraka, meitas nedzīvo ķermeni tēvs apgānīja. I.Grantiņš tika atzīts par pieskaitāmu. Tiesas sēdē I.Grantiņš pēdējā vārdā klāstīja, ka vispār varējis neatrasties tiesas zālē, bet gan būt ārzemēs — pats pazvanījis un pieteicies policijā, uzreiz atzinies. Mūža ieslodzījumu viņš neuzskatot par "labāko variantu", tad jau labāks esot nāvessods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas