Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Izeja no nestabilitātes - jāuzstāj Baltijas valstu iekļaušanai eirozonā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
papucis
p
PieKariņš ,kā ārzemju letiņu sūtnis ,nav devis ne nieka.Labāk būtu sēdējis ""aiz dīķa"'.
K-K
K
... Pec Jusu izpratnes, BEZABRENES ekonomijas kraha atrakai KOREKCIJAI ir vajadziga STABILITATE ! ... Tiktal, PAREIZI ! Bet, Jusu sniegta EKONOMIJAS modela uzstadisana un pielietosana (tulitejs Eiro ...) tikai turpinatu valsts KOLONIZACIJU ar areja kapitala pludiem saja sasniegta STABILITATES bridi, jo pats Jus sakat, ka mums pasiem trukst naudas !!! ... Vajadzetu ari atklati paust to faktu, ka ES noteikumu, arejo investoru, un lokalo oligarhu MONOPOLU POLITISKAS KONTROLES del, iekseja patreizeja ekonomika attistas pret VAJADZIGAS eksporta industrijas attistibas iespejam !!! ... Bet so faktu Jus nomaskojiet: ' ...eksporta sektors nav attistijies ta, lai aizstatu iekseja paterina ka galveno ekonomikas dzinuli ...' ! !!! ... Vai ir palicis kads domajoss patriots starp musu EKONOMISTIEM UN POLITIKANU pajoliniem ??? ... Ka, EKSISTEJOSA situacija, BEZABRENE spetu attistit eksporta industriju bez valsts intereses ATTISTITAS UN TAS KONTROLETAS IEKSEJAS EKONOMIKAS produkcijas UZSTADES ???!!!! ... VIENALGA, V AI AR LATU VAI AR EIRO !!!! ... Ja, nauda! Naudas aprite atkarajas it ka no: 1. bankas aiznemumiem/kredita; 2. eksporta ienemumiem; 3. arvalsts investicijam ... ... BET 4. parocigi AIZMIRSTA paliek (pasaule pielietota) IEKSEJA VALSTS VALUTAS emitacija, kas KONTROLETA KVANTITATE UN VEIDA tiek PLANOTI novirzita uz IESPEJAMAM EKSPORTA PRODUKCIJAS INDUSTRIJU ATTISTIBU !!!! ... Tapat nepieminets tiek 5. (konsekvents 4.pkt) valsts AT/pabalsts KOPERATVIVAS SISTEMAS attistibai, kas dotu lokala un neatkariga kapitala/naudas apgrozibu BEZABRENES ekonomijai, ar kuru saja situacija mes varetu nezaudet visu resursu un speju sasniegtai VALSTS, GIMENU UN INDIVIDU BAGATIBAI - UN, GALVENAIS - NEIEKILATU MUSU NAKAMO PAAUDZI !!!!!! ... TAMDEL, PAR VISU VAIRAK, IR VAJADZIGA ATRA UN NOTEIKTA POLITISKA RICIBA !!! JAUNA UN SPEJIGA PRO LATVIJAS VALDIBA !!! ... UN TULITEJI pieprasijumi, valsts varda: 1. BB un PAREX kaut kur aizpludusai naudas atgusanai ar internacionalo tiesu palidzibu; 2. internacionalo finansu instituciju atbalstam valsts ekonomijas atveselosanas planam - ne bankieru reanimacijai !!!!
Arnis
A
Ja 1995.gadā netiktu atcelts progresīvais ienākuma nodoklis,Latvijā,tāpat kā Slovēnijā,Maltā un Kiprā,eiro būtu ieviests jau 2007.gada sākumā un,ļoti iespējams,ieviesta arī bezmaksas veselības aprūpe un augstāka izglītība,kā minētajās valstīs.
>Otto
&
Lai no eiro ieviešanas,cenām šajā brīdī paaugstinoties, neciestu trūcīgie iedzīvotāji,vispirms ir nepieciešams ieviest progresīvo ienākuma nodokli un atcelt Satversmi pārkāpjošo pensiju samazinājumu!
>Sumbrs
&
JL neatbalstīja Kariņu arī tad,kad viņš pamatoti ierosināja samazināt PVN pārtikai!
Jānis>Oskars II
J
Autoram bija taisnība arī tad,kad viņš piedāvāja samazināt līdz 5% PVN likmi pārtikas produktiem! Neaizmirsīsim,ka līdz 1994.gada 1.jūlijam,kad apgrozījuma nodoklis Latvijā tika nomainīts ar PVN,lauksaimniecības precēm tika piemērota tikai 6% nodokļa likme! Tieši tik pat cik šodien Briselē(Beļģijā) un Amsterdamā(Nīderlandē)! Vai mēs esam sliktāki? Kāpēc jaunajās ES dalībvalstīs Polijā un Bulgārijā(Vācijā,Maķedonijā,Īslandē)nepieciešamāka jiem pārtikas produktiem ir iespējams piemērot 7% PVN likmi, pienam un piena produktiem-0% PVN likmi,bet Latvijā pat maize tiek aplikta ar 21% PVN? Kādēļ ar paaugstinātu nodokļa likmi netiek apliktas luksuspreces???!
Edgars
E
Ar nodokļiem,kā eirozonā,pēc maksātspējasprincipa! Ar Starptautiskā valūtas fonda pieprasīto progresīvo ienākuma nodokli un diferencētu PVN-ar samazinātām likmēm pirmās nepieciešamības precēm un pakalpojumiem,palielinātām-luksusprecēm un pakalpojumiem! Kā visās valstīs,kurās iekasēts tiek pievienotās vērtības nodoklis.Maize nav luksusprece un apbedīšanas pakalpojumi,kuriem PVN likme palielināta no 5% līdz 21%-nav luksuspakalpojumi!
Oskars II
O
Autoram patiesam taisniba, gaidot Mastrihtas kriteriju izpildi... mes varam ari bankrotet, eiro ieviesana ir absoluti nepieciesama ekonomikas stabilitates un prognozejamibas del. Jautajums ir tikai ka piespiest Briseli piekrist saj idejai jo mes ar savu korumpeto politisko sistemu kur noklusana valdiba garante pasakainu pelnu, korumpeto policiju kas izliekas to neredzam vilksim leja pasu eiro, tam Brisele neviens nekad nepiekritis.
jevriks
j
Vai esi papētījis, cik no 'vecajām' ES valstīm pašlaik nespēj izpildīt tos pašus kritērijus? EK, man šķiet, ir ierosinājusi procedūras gandrīz pret visām. īrija vispār turās virs ūdens tikai tāpēc, ka ir eiro zonā...
NACIONAL-INTELLEKTUALISTS
N
Izeja no nestabilitātes - jāuzstāj Baltijas valstu iekļaušanai eirozonā / Reti tizls izteikums.
nn
n
cietais lats (burbula laikaa uzbliidusaas algas paarvalde un netikai) ir viens no iemesliem, kapec eksports nav attistiijies --- nevajag sekas jaukt ar ceeloniem un viss buus OK ".. eksporta ieņēmumi. Diemžēl šis sektors mūsu tautsaimniecībā joprojām nav attīstījies tā, lai tas reāli varētu aizstāt iekšējo patēriņu kā galveno ekonomikas dzinuli."
bee
b
LB pa kluso nopirkt eiro par visiem latiem, un tad - oops - lašu vairs nav, automātiski esam eirozonā
arī prom
a
pilnīgi piekrītu Dolāram: ...nu nav jau tā latvija nekāda Eiropas naba... ...piemēram - lepnībā salīdziniet latvijas prezidentu un viena (no pieciem) Maskavas administratīvā apgabala prefektu: teorētiski 2,5 miljoni iedzīvotāju un tikpat teorētiski virs 10 milj. Teorētiski arī atšķirīgi - lv noteikti mazāk, Maskavā noteikti vairāk
arī prom
a
...varbūt EP deputātam, tā vietā lai "mētātu gudro" vienkārši tas būtu jāizdara?
Yes
Y
UZMANĪBU - Lata devalvācija visvairāk iedragās tieši vecāko paaudzi, kas ir veidojusi uzkrājumus un saņem pensijas. Izsitot viņiem no rokām šos resursus, atkal ceļš tiks pavērts trakuļiem - kā tas bija 90 gados. Rezultātā stulbums un bezatbildība triumfēs vēl lielākos apmēros, jo resursi būs pārgājuši jaunās paaudzes rokās, kas ir ekonomiski aktīvi taču diemžēl nepieredzējuši. Tādejādi nenotiks dabīgā zināšanu pārmantojamība un sabiedrība būs atmesta dauzus gadus atpakaļ savā attīstībā un sociālajā labklājībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas