Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Izoperēs un laidīs mājās

No rīta ierodies uz ārsta noteikto operāciju, bet jau vakarā vai otrā dienā vari doties atlabt mājās, nevis nīkuļot vairākas dienas vai pat nedēļu slimnīcā. Šādu iespēju pacientiem jau no pirmdienas piedāvā Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunizveidotais Ambulatorais jeb vienas dienas ķirurģijas centrs, kas var lepoties ar modernāko operāciju zāli Baltijā. Slimnīcai tas varētu atslogots līdzšinējās operāciju zāles, kā dēļ varētu mazināties rindas.

Jaunajā centrā varēs veikt visas ķirurģiskās manipulācijas, kas iespējamas, pacientam īslaicīgi uzturoties stacionārā. Tādas ir, piemēram, vairogdziedzera, trūču, maza apjoma krūts dziedzera, ādas un zemādas veidojumu, virspusējo vēnu operācijas u.c. Ar laiku centrā plānots veikt arī LOR operācijas, operācijas ortopēdijā, dermatoloģijā, arī ginekoloģiskas un uroloģiskas operācijas.

Pēc Stradiņu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Arnolda Ata Veinberga teiktā, šāds vienas dienas ķirurģijas centrs nodrošinās ne tikai ātru izveseļošanos pacientiem, bet būs arī ekonomiski izdevīgi valstij, jo pacienti ātrāk varēs atgriezties darbā. "Tas arī saīsinās laiku, kas līdz šim bija jāpavada, gaidot rindā uz operācijām," pieļauj slimnīcas sabiedrisko attiecību pārstāve Ieva Stibe, jo patlaban vienkāršās operācijas bija jāveic lielajās zālēs, kas savukārt kavēja sarežģīto operāciju norisi. Paredzēts, ka gadā jaunajā centrā, kura izveide izmaksāja teju 800 000 latu, varēs veikt līdz 2000 operāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas