Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Izslēdziet gaismu?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
arhitekts
a
raksta autoram nav patiesa izpratne par to ko nozīmē gaismas izslēgsanas kampaņa - tās patiesā nozīme ir pievērst pasaules uzmanību vides problēmām ka tādām! nevis ietaupīt ko nebūt uz tās vienas stundas rēķina. un latvieši, kas tiešām no šī visa neko nejēdz, tik atkal mauj līdz... un bez nekādas sajēgas. nožēlojami patiesi......
Opa
O
Kādam iekšējā vide ir tas, ko viņš ēd (iekšējā vide bioloģiskā (ģenētiskā utt.) līmenī), citam iekšējā vide ir tas, ko viņš domā (lasa, skatās, klausās) vai tas, kam viņš tic. Vari pievienot savas iekšējās vides versijas...
kioto
k
Nevaru atbildēt uz Jūsu jautājumu, jo manā latviešu valodas vārdu krājumā nav tāda termina "neapkārtējā vide".
AD
A
Jā, un tālāk - iekšējā vide ir...
Opa
O
Domāju, ka apkārtējai videi var pretstatīt iekšējo vidi, un tai savukārt vēl var būt dažādi līmeņi...
Opa
O
Viens no Greenpeace dibinātājiem ar nožēlu secināja, ka organizācija jau labu laiku ir novirzījusies no savas pamatidejas politikas taisīšanas virzienā, bet zinātniskās bāzes vietā ir ērti, taču maldinoši stereotipi.
AD
A
Vai jūs varētu paskaidrot, kāda ir atšķirība starp apkārtējo vidi un neapkārtējo vidi?
kioto
k
Negaidīti labs raksts! Pārsteidzoši, ka mūsdienās kāds tomēr uzdrošinās paust viedoki, kurš ir krasi atšķirīgs no tā, kāds parasti valda pasaules attīstīto valstu mietpilsoņu lozungos, runājot par apkārtējo vidi. Tā vien šķiet, ka apkārtējās vides aizsardzība bieži vien tiek uztverta kā popkultūras sastāvdaļa, kuras būtībā nav nepieciešamības iedziļināties. Vēl vairāk - "viena virziena" propaganda tiek veikta ar tādu mērķtiecību (piemēram, bezmaksas iespēja skolēniem noskatīties filmu "11.stunda"...), ka neviļus jāsāk domāt par klimata izmaiņām kā par 21.gadsimta jauno industriju ar skaidru biznesa plānu un mērķa tirgu.
Opa
O
Prieks lasīt nehistērisku viedokli par tēmu. Uzdot emocijas par faktiem diemžēl ir ikdienišķa prakse. Pieejamajā informācijas pārbagātībā vairums pārstājis iedziļināties, un tas ļauj labskanīgu absurdu un ticamu mītu uzburt kā realitāti. Un pēc tam šķiet, ka tās ir mūsu pašu domas... Skat. arī Penn & Teller: Bulls**t! šova sēriju "Environmental Hysteria".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas