Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Izvēlēti Iespējamās misijas otrā iesaukuma dalībnieki

Šodien maijā programma “Iespējamā misija” iepazīstināja ar Otrā iesaukuma dalībniekiem – 16 jaunajiem skolotājiem, kas septembrī sāks darbu skolās. Programmas jaunie dalībnieki tika rūpīgi izvēlēti četrās atlases kārtās no 191 kandidāta vidus. Viņi skolās pasniegs matemātiku, fiziku, ķīmiju, bioloģiju, ģeogrāfiju, dabaszinības, ekonomiku, sociālās zinības, vizuālo mākslu un angļu valodu, informē programmas pārstāve Aiva Avota.

“Iespējamā misija” iestājas par kvalitatīvu un mūsdienu prasībām atbilstošu izglītību, jau otro gadu piesaistot darbam skolās augstskolu absolventus, kam ir daudzpusīgas zināšanas un  pieredze.

Jau otro gadu “Iespējamā misija” aicināja programmā iesaistīties sabiedriski aktīvus augstskolu absolventus ar labām akadēmiskām zināšanām, spožām idejām, līdera dotībām un labvēlīgu attieksmi pret dzīvi. Jaunie programmas dalībnieki pievienosies 12 Pirmā iesaukuma skolotājiem, kas jau gadu strādā skolās. Šogad vēlmi kļūt par “Iespējamās misijas” dalībniekiem izteica 191 kandidāts, kas ir gandrīz trīs reizes vairāk nekā pagājušajā gadā.  Programmā pieteicās ļoti kvalificēti pretendenti –  skolēnu un studenu pašpārvalžu, jaunatnes organizāciju aktīvisti, savas zinātņu nozares entuziasti, jaunieši ar daudzpusīgām interesēm.  

Rūpīgā četru atlases kārtu procesā sadarbībā ar vadības konsultāciju uzņēmumu Fontes, kurā tika vērtētas tādas kandidātu kompetences kā iepriekšēji sasniegumi, komunikācijas un sadarbības prasmes, neatlaidība un izturība saspringtās situācijās, problēmu risināšanas un kritiskās domāšanas prasmes, kā arī motivācija dalībai programmā, tika izvēlēti 16 dalībnieki. Sešpadsmit jauno dalībnieku vidējais vecums ir 23 gadi, viņi pārstāv astoņas dažādas augstskolas, tai skaitā divas augstskolas ārzemēs. Deviņi no dalībniekiem šogad iegūs bakalaura grādu, trīs jau ir ieguvuši bakalaura, trīs – maģistra grādu, viens pašlaik mācās maģistrantūrā.

Desmit no jaunajiem dalībniekiem mācīs kādu no dabas zinātņu priekšmetiem vai matemātiku, divi mācīs sociālās zinības vai ekonomiku, divi – angļu valodu, divi – vizuālo mākslu vai kulturoloģiju.

Šobrīd jaunajiem “Iespējamās misijas” skolotājiem tiek piemeklētas skolas, ņemot vērā skolu vēlmes, lai izveidotos abpusēji veiksmīga sadarbība. Savukārt, savu dalību programmā dalībnieki uzsāks jau vasarā, piedaloties piecu nedēļu ilgā Vasaras akadēmijā, kur intensīvās mācībās pieredzējušu pasniedzēju vadībā notiks gatavošanās skolotāja darbam. Mācības divu gadu garumā paralēli skolotāja darbam turpināsies katru otro nedēļas nogali.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas