Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

J3B: Gaismas pils fasāde pārāk dārga

Kad Gaismas pils būvnieks piedāvās konkrētu materiālu ražotāju, iespējams, dažas lietas tiks pārskatītas. Kā otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja valsts aģentūras “Jaunie trīs brāļi” (J3B) direktors Zigurds Magone, “man, piemēram, liekas, ka dārga ir fasāde.” Z.Magone atzina, ka prasībām ir jābūt augstām, lai ēka neuzsiltu, taču, iespējams, šīs izmaksas varētu mainīties.

Cik izmaksās ēka kopumā, Z.Magone nevarēja pateikt. “Gala ciparu neesam rēķinājuši,” sacīja Z.Magone, taču viņš noliedza, ka par 135 miljoniem tiks uzcelts tikai ēkas karkass, kā to iepriekš apgalvojuši partijas Jaunais laiks deputāti.

“Es tam nevaru piekrist, varu paskaidrot, ka telekomunikācijas, tai skaitā elektrība, siltumu, pirksim no institūcijām, kas to ražo, un to līdz ēkai izbūvēs piegādātāji, bet infrastruktūras tīkli ēkā - vadi tiks savilkti līdz kontaktiem," skaidroja Z.Magone.

135 miljonu lielajās ēkas izmaksās nav ierēķinātas trīs lietas, kas prasīs papildus finansējumu: IT aprīkojums, nestandarta mēbeles un standartplaukti. “Tas kādā veidā bibliotēka apdzīvos ēku, ir viņu problēma,” saka Z.Magone, kurš lēsa, ka minētajām lietām būs nepieciešami nepilni deviņi miljoni, ja tiks nolemts visu pirkt no jauna, bet “nepiekrītu tam, ka bibliotēka visu izsviedīs ārā nākot uz jauno ēku.”

Atsevišķi vajadzēs maksāt par novērošanas kameru uzstādīšanu. “Novērošana tiks izbūvēta, bet nav gala elements – kameras, tā būs prasība apsardzes firmai,” stāstīja Z.Magone.

Gaismas pili plānots uzcelt četru gadu laikā un projekta sadārdzināšanās inflācijas dēļ tiks rēķināta katru ceturksni pēc noteiktas formulas. Četros gados sadārdzīnājums nedrīkstēs pārsniegt 14 procentus, stāstīja Z.Magone.

Ja valdība otrdien apstiprinās informatīvo ziņojumu par Gaismas pils būvniecības tāmi, nedēļas laikā tiks parakstīts līgums ar būvniekiem. Būvniecība varētu sākties mēnesi vēlāk.

Jau vēstīts, ka par Gaismas pils būvniekiem izvēlēta Nacionālā būvkompāniju apvienība, kurā ietilpst AS "RBSSKALS", SIA "Skonto būve" un SIA "Re&Re", veiks LNB būvdarbus par 135 302 440 latiem, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas