Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Jāņi aizvadīti salīdzinoši mierīgi

Salīdzinot ar vasaras saulgriežu svinībām pērn, šogad Jāņi pagājuši diezgan mierīgi — mazāk bijuši ceļu satiksmes negadījumu, mazāk autovadītāji braukuši dzērumā un mazāk cilvēki guvuši traumas, saka policijas un mediķu pārstāvji. Tomēr bijuši arī traģiski negadījumi —dzīvību uz ceļiem zaudējuši seši cilvēki, dažādās Latvijas vietās noslīkuši trīs.

Katastrofu medicīnas centra direktors Mārtiņš Šics aģentūrai _BNS _pauda gandarījumu, ka cilvēki, acīmredzot, ņēmuši vērā brīdinājumus un atturējušies no pārgalvībām, tāpēc smagu traumu nav. 15 cilvēki guvuši dažādas pakāpes apdegumus, iekrītot ugunskurā vai arī aplejoties ar grila aizdedzināšanas šķidrumu, taču arī šīs traumas nav smagas un plašas. Apdegumi gūti Aizkrauklē, Balvos, Jēkabpilī, Dobelē.Vēso laika apstākļu dēļ nav bijuši gadījumi, kad gūti savainojumi no peldēšanās nepazīstamās vietās. Taču ir viens noslīkušais Līgo vakarā Daugavpils rajona Silenē, kā arī otrdien noslīkuši vēl divi — viens Rīgas rajona Vangažu ezerā, otrs Daugavpils rajona Abiteļu ezerā, ziņo aģentūra _LETA_.

Rēzeknē un Talsos Līgo vakarā mediķiem nācās glābt dzīvības diviem pusaudžiem, kas bija smagi saindējušies ar alkoholu, vēsta BNS.

Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis, runājot par policijas darbu, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Labrīt Latvija! teica, ka policija saņēmusi 563 iesniegumus no iedzīvotājiem, kas ir par 100 iesniegumiem mazāk nekā pērn. Mazāk notikuši arī ugunsgrēki. Kā aģentūrai LETA ziņoja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, pagājušajā diennaktī reģistrēti 18 ugunsgrēki, bet diennakti iepriekš — 20.

Toties pieaudzis mantisko noziegumu skaits, piemēram, šogad svētku laikā notikušas septiņas laupīšanas, taču pērn tikai viena, sacīja policijas priekšnieks.

Lai arī mazinājies ceļu satiksmes negadījumu skaits, A.Lieljuksis LTV pauda nožēlu par to, ka tomēr notikuši arī traģiski satiksmes negadījumi. Piemēram, Zasulauka stacijas rajonā kāds šķērsojis sliedes un pakļuvis zem vilciena.

Jau ziņojām, ka smagākā avārijapirmdien divos dienā notika uz Liepājas šosejas, kad, saduroties divām automašīnām, dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet Jāņu naktī Talsos pēc ietriekšanās kokā, bojā gājis viens cilvēks. Viens no diviem šajā avārijā cietušajiem mira vēlāk slimnīcā, vēstī BNS.

Jāņu dienā, 24.jūnijā, visā Latvijā reģistrēti 49 ceļu satiksmes negadījumi, kas salīdzinājumā ar citām dienām ir ļoti maz, ziņo LETA. Kopumā garajās brīvdienās bijuši ap 200 ceļu satiksmes negadījumiem.

Dienai iepriekš norādīja Ceļu policijas priekšnieks Edmunds Zivtiņš, avārijas lielākoties notikušas aiz neuzmanības un paviršības un, iespējams, nav saistītas ar braukšanu reibumā.

Kopš piektdienas vakara līdz otrdienas rītam uz ceļiem policija pārbaudījusi 20 tūkstošus autovadītāju, dzērumā vai narkotisko vielu reibumā aizturēto šoferu skaits bija ap trijiem simtiem. Ievērojami pieaudzis narkotisko vielu reibumā braucošo šoferu skaits, LNT raidījumā 900 sekundes atzina E.Zivtiņš. Ja gadā policija reģistrē ap 300 narkotiku ietekmē esošu autovadītāju, tad četrās aizvadītajās brīvdienās – 40




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas