Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Janvārī bezdarbs jau 8,3%; bez darba 90 tūkstoši

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
v.
v
Cik liels drīkst būt bezdarbs, lai cilvēki drīkstētu bez ieročiem ( pašaizsardzībai)pārvietoties pa ielu?
!!!!
!
kur valsts politika, atbalsts jaunaam darba vietaam? kur strateegija, lai cilveekus neatlaizh??
Lelle
L
Var taču neparakstīt un neatteikties.
x zinjai
x
1. shadas prognozes, manuprat, top FM un EM:) nodalju vaditajus vai valsts sekretarus var sameklet> 2. pie shada scenarija ekonomika, atceroties EM savulaik tapusho visai optimistisko zinjojumu par nepiecieshamibu pec prasmem, tautsaimnieciba netrukst nekadu specialistu. (ieverojot optimizaciju veselibas aprupes sniegshana) 3.jums vel ir jautajumi?:)
kraa
k
jā, man jaut[ājums vienmēr ir bijis - CIK IR OFICIĀLAIS BEZDARBS, nevis reģistr;etais'tā tā valdība ļurinā par saviem maksimums 12%, bet - kas ir reālais. cik ir to atlaisto cilvēku, kas strādāja bez līgumiem, kuriem jau beidzies bezdarbnieku izmaksas laiks, cik ir to, kas nemaz neiet čakarēties pa to sasodīto NVA?! kāds godmanios vai slakteris spēj to gudri atbildēt?!??!
bijusī bezdarbniece
b
Reālai bezdarbs ir lielāks. Tiklīdz beidzas pabalsts NVA piedāvā parakstīt papīru, ar ko bezdarbnieks atsakās no bezdarbnieka statusa. Kursi? Pārkvalifikācija? Ja ir augstākā izglītība + darba stāžs, izrādās ka gandrīz vienīgais uz ko var pretendēt ir valodu kursi... Kaut kad. Varbūt.
JP
J
Tiešām ļoti labs jautājums - kurš konkrēti izstrādāja prognozi, kas iekļauta budžeta aprēķinos, ka bezdarbs 2009. gadā būs 8%?
kādi ir reālie skaitļi??
k
pēc šī raksta spriežot - tas ir tikai oficiālais bezdarbs, kur nav pieminēti tie cilvēki, kur i jau bez darba kopš rudens! kad beidzot tiks publicēti reālie skaitļi - cik tad ir tādi, kas strādā + cik no tiem kas strādā ir bezalgas atvaļinājumā,,,,
ziņa
z
kas trūkst šai ziņai, lai tā būtu pilnvērtīga? Realitātes salīdzinājums ar prognozi un kārtējās kļūdainās prognozes autora vārds. Cik % prognozēja Godmaņa valdība visam 2009 gadam, kad izlikās izstrādājam budžetu? 8% un tam arī paredzēja līdzekļus Kādi aprēķini un gaidas bija pamatā tik niecīgai = rožainai bezdarba līmeņa prognozei? Nevēlēšanās redzēt realitāti, nespēja novērtēt situāciju, bezatbildība un ekonomisks aklums = stulbums. Kas šo prognozi izstrādāja, konkrēti - vārds , amats? Cik šim cilvēkam maksā par viņa nekompetenci? Kas atbildēs par naudas trūkumu un kā šo naudu iegūs? Tie ir dzīvi cilvēki, kuriem krīzes laikā valdība nespēj piedāvāt iespējas ar savu darbu nopelnīt iztikas līdzekļus - nav ne apsolīto jauno darbavietu tūkstošu, ne efektīvas pārkvalifikācijas uz tautsaimniecībai nepieciešamām prasmēm, nevis apmācības vispār, lai patērētu Eiropas naudu, nav pat uzskaites, kādas tieši profesijas pārstāvju trūkst, nav mācekļu vietu ražotnēs tiem, kuri tikko beiguši skolas vai ir ar mazu darba stāžu, NAV NEKĀ no tā, kas valstij bija jārada! Ja prognoze būtu, ka bezdarbs sasniegs 20% un tas apstātos pie 15%, tad pāri palikušo naudu varētu mierīgi izlietot citiem mērķiem, nebūtu panikas un baiļu, ka naudas nepietiks. Tagad, kas notiks pēc 2-3 mēnešiem, kad pirmajiem bezdarbniekiem pabalstus vairs nemaksās, bet darba nebūs? Viņi mirs badā vai ies zagt? To godmanis gribēja? Tāds bija plāns? Ir taču zināms, ka Latvijā cilvēkiem nav pašsaprotamo uzkrājumu 6-12 mēnešiem, lai pārdzīvotu krīzes un atlaišanas, ne mums tādas pieredzes, ne kultūras, ne veselā saprāta. Tā vietā, lai aicinātu cilvēkus nodrošināties ar līdzekļiem nebaltām dienām, valdība atbalstīja muļķa tautas virzību uz nejēdzīgu patēriņu, viegliem kredītiem, šķiešanos un dzīvi šodienai. Vai arī spieda ražotājus ievērot pārspīlētas IT KĀ EIROPAS prasības, kuru īstenošanai jāņem milzu kredīti, ja gribi ražot, lai tikai padarītu cilvēkus atkarīgus. Un katrs, kam pašam savas galvas nebija, ir iekritis. Ko nu? Nu valdība saka - paši vainīgi, ķepurojieties kā mākat! Nodevēju valdība, kura pati sev ne algas un kompensācijas samazina, ne visus ienākumus deklarē.
mulku zeme
m
Labi komentets! Valsts juk un bruk, tacu 'valdosie' necel ne ausu - it ka uz viniem tas neattiektos, un tautas prieksa jaatbild nebus. Un tie 90 tukstosi bezdarbnieku ari neproteste. Ar ko tas izskaidrojams?
Petjka
P
dīvaini, ka kamēr pasaulē cīņa ar bezdarbu ir prioritāte nr.1 pie mums ne pušplēsts vārdiņš nav dzirdēts. Laikam nodokļu ienākumi visiem pabalstiem tiks loterijā laimēti.
lūriķis
l
Tiešām dīvaini,ka av ne viena ministra,vai valsts sekretāra vakances,vai vismaz kāda zemāka ranga menedžera vakances,Tad jau visi sēž savās vietās un ti rullē tālāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas