Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Jaunā paaudze piketā pie Dienas redakcijas pieprasa publisku atvainošanos

Pirmdien priekšpusdienā pie laikraksta Diena redakcijas uz stundu pulcējās ap pussimts draudzes Jaunā paaudze atbalstītāju, lai piketā pieprasītu «avīzes žurnālistu un izdevēju publisku atvainošanos par aizskarošo un nievājošo attieksmi pret kristīgām vērtībām, izsmejošo attieksmi pret kristīgās ticības pamatlicēju Dieva Dēlu Jēzu Kristu un zobgalīgiem, izsmejošiem izteicieniem par draudzes Jaunā paaudze mācītāju Alekseju Ļedjajevu».

Laikrakstam iesniegtajā vēstulē prasīts divu nedēļu laikā «pārtraukt aizskart un izsmiet mūsu reliģiskās jūtas» un publiski atvainoties Latvijas kristīgajai sabiedrībai, pretējā gadījumā tiek solīta vēršanās tiesībsargājošās un starptautiskajās cilvēktiesību organizācijās. _Dienas_ galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte norāda, ka _Jaunās paaudzes_ biedriem ir tiesības piketēt, un _Dienas_ vārdā apliecina cieņu un uzticību gan ticības brīvībai, gan vārda brīvībai un cilvēktiesību ievērošanai.

Piketētāji rokās turēja glīti pagatavotus plakātus ar vienu un to pašu tekstu latviešu un krievu valodā. Lozungos piketētāji aicināja «Pārtraukt kristiešu diskrimināciju», prasīja publisku atvainošanos «par reliģisko jūtu aizskaršanu», kā arī pārmeta Dienai «cilvēktiesību pārkāpšanu un kristiešu svētuma apgānīšanu». Piketētāju rokās bija arī liela izmēra plakāts ar V-Dienā publicēto Ernesta karikatūru, kas izraisījusi draudzes sašutumu.

Pasākumā piedalījās draudzes līderis Aleksejs Ļedjajevs, kurš piketa laikā domubiedriem klāstīja: «Nekas, tūlīt viņi izlasīs vēstuli un sapratīs, ka viņiem ir divas nedēļas. Pēc tam pie viņu draņķa avīzītes ķersies nopietni.» A.Ļedjajevs arī sacīja, ka «par šādām karikatūrām nodedzināja pusi Eiropas, un ko viņi domāja, ka mēs to tā atstāsim? Nē, tagad visi kristieši ir apvienojušies protestam. Jau rīt šī avīze padosies mūsu spēkam, jo redzēs, ka mūsu ir daudz un mēs esam stipri. Dievs, tu teici, ka šis ir gads, kad tu apmeklēsi viņus! Tad nu apmeklē viņus!» Savukārt Jaunās paaudzes preses sekretārs Rolands Bračs lūgšanas laikā sauca: «Dievs, lai šī avīze sadeg zilās liesmās!»

Draudzes iesniegtajā vēstulē teikts, ka «pēdējā laikā laikraksts Diena publicē rakstus, kas aizskar mūsu reliģiskās jūtas, kā arī kurina naidu pret kristiešiem Latvijas sabiedrībā, pazemo un aizskar mūsu brīvību un cieņu». Jaunā paaudze tajā saskata draudu demokrātijai un ticības brīvībai.

Atbildot uz Jaunās paaudzes pārmetumiem Dienas galvenā redaktore S.Ēlerte uzsver, ka laikraksts Diena savās publikācijās vienmēr ir pievērsis uzmanību neiecietības un naida kurināšanas izpausmēm, vienalga, vai to pauž kāds politiķis, sabiedriska organizācija, baznīca vai reliģiska sekta. Par Jaunās paaudzes līdera A.Ļedjajeva ideoloģiju, tai skaitā aicinājumu demokrātiju Latvijā nomainīt ar kristīgo totalitārismu, Diena ir gan informējusi, gan to kritiski un ironiski vērtējusi. «Jaunās paaudzes biedri nu organizēti protestē, uz to viņiem ir tiesības. Savukārt es Dienas vārdā apliecinu cieņu un uzticību gan ticības brīvībai, gan vārda brīvībai un cilvēktiesību ievērošanai,» saka S.Ēlerte. Tā kā Jaunās paaudzes organizētajā Dienai adresētajā vēstuļu kampaņā bijušas arī vēstules, kas satur iespējamus draudus, pagājušajā nedēļā Diena vērsusies ar pieteikumu Drošības policijā, lūdzot noskaidrot, vai netiek pārkāpts likums.

Pilns vēstules teksts, ko Jaunā paaudze iesniedza Dienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas