Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Jaunā premjera biroju varētu vadīt bijusī LIAA pārstāvniecības vadītāja

Topošā premjera Valda Dombrovska (JL) komanda, strādājot pie valdības deklarācijas, jau sākusi domāt, kuras personas varētu aicināt premjera birojā, sestdien vēsta laikraksts Latvijas Avīze (LA).

Neoficiāli izskanējis, ka jaunā premjera biroju varētu vadīt bijusī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības vadītāja Kazahstānā Antra Zālīte, bet preses sekretāres amatu varētu piedāvāt Maijai Celmiņai, kura patlaban ir Parex bankas valdes priekšsēdētāja Nila Melngaiļa padomniece.

A.Zālīte laikrakstam nav noliegusi faktu par sarunām, bet piebildusi, ka par to ir pāragri runāt, jo valdība vēl nav apstiprināta.

Kā norāda LA, A.Zālītei ir 20 gadu liela pieredze vadības darbā, viņa ir bezpartijiska, turklāt labi pazīstama Einaram Repšem kopš skolas laikiem, strādājusi kopā piecus gadus ar pašreizējo Eiropas Parlamenta deputātu Aldi Kušķi Rīgas eksperimentālajā jaunrades centrā Forums, tāpat partija Jaunais laiks (JL) viņu iesaistījis valdības veidošanas procesā, piemēram, lūdzot noorganizēt topošā premjera tikšanos ar darba devējiem, arodbiedrībām un Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadošajām personām. Ņemot vērā šos apstākļus, A.Zālītei pēc valdības apstiprināšanas varētu oficiāli piedāvāt premjera biroja vadību, secina laikraksts.

Kā viņas lielais pluss tiek vērtēts tas, ka viņa nav apaugusi ar valsts pārvaldē iedzīto rutīnu un spēj strādāt radoši, ko viņa apliecinājusi kā informācijas tehnoloģiju speciāliste, būdama datorfirmas Fortech pārvaldības risinājumu daļas vadītāja, piedaloties Microlink programmatūru ieviešanā, ieņemot arī Siemens SAP Baltijas pārstāvniecības vadītājas amatu un veicot vēl citus pienākumus, tai skaitā, uzņemoties arī kādreizējās valsts akciju sabiedrības Pasaules tirdzniecības centrs ģenerāldirektora vietnieces amatu, raksta LA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas