Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Jaunieši vērtēs Latvijas politiķu runas manieres

Trīs mēnešus desmit jaunieši piedalīsies Saeimas un Ministru kabineta sēdēs, lai projekta "TOPorators un ANTIorators" laikā vērtētu politiķu runas manieres, šodien žurnālistu informēja Latvijas Jaunatnes padomes prezidente Eva Ikstena.

Projekta laikā jaunieši izvēlēsies vissaprotamāk un visnesaprotamāk runājošos politiķus, kuri tiks nominēti "TOPorators un ANTIorators 2007" titulam.

Ikstena norādīja, ka jaunieši līdzīgi kā pagājušā gadā piedalīsies Saeimas un Ministru kabineta sēdēs, sekos līdzi politiķu intervijām televīzijā un radio un atbilstoši kritērijiem novērtēs viņu uzstāšanos ar atzīmi vērtību skalā no mīnus 5 līdz plus 5.

Atšķirībā no pagājušā gada jaunieši šogad politiķu runu nevērtēs pēc presē izlasītā.

Jaunieši politiķu runu vērtēs pēc satura, valodas bagātības, auditorijas reakcijas, politiķu vizuālā tēla, tolerances, kā arī pēc tā, cik labi pats jaunietis izprot politiķa runu.

Ikstena norādīja, ka jaunieši savus novērojumus ar politiķiem izliktām atzīmēm apkopos īpašās dienasgrāmatās, kas katru nedēļu tiks publicētas sabiedriskās politikas portālā "politika.lv".

Projekts noslēgsies 3.maijā ar "TOPoratora" un "ANTIoratora" balvas pasniegšanu politiķiem. Projekta noslēgumā tiks izdota grāmata gan latviešu, gan angļu valodā, kurā būs apkopota informācija par projekta norisi, kā arī iekļauta informācija par jauniešu līdzdalības iespējām politiskajos procesos.

Pagājušā gada ANTI oratora titula ieguvējs un pašreizējās Saeimas deputāts Dzintars Jaundžeikars (LPP) atzina, ka atbalsta projektu "TOPorators un ANTIorators", jo tā ir lieliska iespēja kā jauniešiem radīt interesi un izpratni par politiku.

Jaundžeikars atzina, ka nekad nav bijis orators un ANTI oratora titula piešķiršanu uztvēris ar humoru. "Viens ir būt oratoram, bet otrs ir kaut ko darīt. Es ienācu politikā, lai kaut ko darītu, nevis kļūtu par oratoru," atzina pagājušā gada ANTI oratora titula ieguvējs.

Pagājušā gadā TOP oratora tituls tika piešķirts Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim (TP).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas