Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Jauno VID ēku projektēšanai rīko slepenu konkursu

Valsts un privātā partnera dibinātā firma Biroju centrs Ezerparks atteicies nosaukt arhitektu birojus, kam pērn novembrī izteikts piedāvājums piedalīties konkursā par jaunas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēkas projektēšanu. Tādi esot bijuši pieci. Šobrīd notiek sarunas ar potenciālo uzvarētāju - tā vārds arī ir noslēpums.

Apzvanot ievērojamākos Latvijas arhitektu birojus, laikrakstam Diena izdevās atrast tikai vienu pretendentu — firmu Nams. Veiksminieku lokā nebija iekļuvuši tādi arhitektūras smagsvari kā Andis Sīlis, Andrejs Ģelzis, Zane Kalinka, Andris Kronbergs u.c. No arhitektu atbildēm bija noprotams, ka interese pašreizējos krīzes apstākļos par šādu projektu būtu bijusi milzīga.

Sīkāku informāciju par konkursa norisi neizdevās uzzināt arī no valsts a/s Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ), kas ir līdzīpašniece firmā Biroju centrs Ezerparks (31,50%) un kuru valdība pērn martā pilnvaroja veikt visas nepieciešamās darbības VID ēkas būvēšanai. Kontrolpakete firmā Biroju centrs Ezerparks pieder bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra (tobrīd LSDSP, tagad LPP/LC) vadītajai firmai Mežaparks SPV.

Biroju centra Ezerparks valdes loceklis Ilmārs Leikums skaidro, ka šāda slepenība nepieciešama, lai lieki neapgrūtinātu konkursa norisi, piemēram, ar nevajadzīgi daudziem piedāvājumiem. "Mēs izteicām priekšlikumu tām firmām, kurām uzticamies. Mums galvenais ir funkcionalitāte, nevis arhitektoniskā vērtība. Ar šo projektu neplānojam startēt konkursos," norādīja I.Leikums.

Iepirkuma uzraudzības biroja juristi uzskata, ka pēc pašreizējās likumdošanas firmai Biroju centrs Ezerparks nav pienākuma ievērot Publisko iepirkumu likumā regulētās iepirkuma procedūras, jo kontrolpakete firmā pieder privātajam investoram Mežaparks SPV, kas projektā arī iegulda lielāko daļu naudas.


(žurnālistes Ingas Spriņģes rakstu "Pilnīgi slepeni" lasiet laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas