Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Jaunsleinis kandidēs Ventspils novadā

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis kandidēs Ventspils novada domes vēlēšanās no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta, Dienai apstiprināja Užavas pagasta priekšsēdis Aivars Mucenieks (ZZS), kas varētu būt šī saraksta līderis. A.Jaunsleinis vēlēšanās, iespējams, tiks pieteikts ar trešo numuru. A.Mucenieks piedāvājis A.Jaunsleinim, kas nav ZZS biedrs, kandidēt vēlēšanās, jo jaunajā situācijā, kad viens novads izveidots visa rajona robežās, LPS priekšsēža pieredze un profesionalitāte varētu daudz dot pašvaldības darbā.

A.Jaunsleinis, kam Užavā ir īpašums un tāpēc viņš var startēt šā novada vēlēšanās, jau ir bijis Užavas pagasta deputāts iepriekšējā sasaukumā līdz 2005.gada vēlēšanām - tajās saraksts, no kura viņš startēja, neguva pārstāvniecību pašvaldībā. A.Muceniekam līdz ar to esot kopīga darba pieredze ar A.Jaunsleini, kas ir "daudz devis Užavas izaugsmei". Kā zinošu un profesionālu cilvēku, kurš "varētu ieņemt arī premjera amatu," LPS līderi Dienai novērtēja arī ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, pieļaujot, ka "Tautas partijai viņš varbūt nepatīk, bet mums patīk". Veidot sarakstus lielos novados neesot viegli, jo ZZS neesot biedru visos Ventspils novadā apvienotajos 12 pagastos, tāpēc zem ZZS karoga kandidēs arī ar partiju nesaistīti cilvēki, atzina A.Mucenieks. Taču partijai izdevies iekļaut sarakstā pārstāvjus no visām teritorijām. Tajā būs vēl divi pašvaldību vadītāji - Piltenes domes priekšsēdis Jānis Abakuks un Popes pagasta vadītājs Mārtiņš Libkovskis.

LPS statūti nosaka, ka par savienības priekšsēdi var ievēlēt Latvijas pilsoni, kas ir pašvaldības deputāts, vai bijis ievēlēts par deputātu iepriekšējā sasaukumā. A.Jaunsleinis Dienai apstiprināja, ka ir pieņēmis ZZS piedāvājumu kandidēt vēlēšanās, taču tas neesot saistīts ar šo statūtu normu. Pēc 6.jūnijā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām LPS statūti kongresā būs jāmaina un jauno pašvaldību vadītāji varot noteikt pilnīgi citu organizācijas priekšsēdētāja izraudzīšanās kārtību. Tagad Latvijā ir 548 pašvaldības (26 rajonu, 64 pilsētu, 41 novada un 424 pagastu), bet vēlēšanas notiks 109 novadu un deviņu lielo pilsētu teritorijās. A.Jaunsleinis ir pārliecināts, ka LPS pastāvēs arī pēc vēlēšanām, jo tā ir vajadzīga kā pašvaldību interešu pārstāve. Tā kā pašvaldību skaits būs daudz mazāks, visticamāk, katrai no tām organizācijā būs vairāki pārstāvji. LPS kongresu paredzēts sasaukt augusta vai septembra vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas