Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Jaunums rubrikā Lasītāji raksta

Rakstā "Par politiķu omītēm" studente Inga Vītola paudusi savu viedokli par vispārējo deklarēšanos:Izskatās, ka gadu agrāk vai vēlāk, bet savu mantisko stāvokli tomēr dabūsim deklarēt. Joprojām gan saglabāju cerību, ka deklarācijas forma nebūs uz 22 lapām, bet mazāk, lai gan citādi par to tikai priecājos.

Galvenokārt tādēļ, ka man nav, ko slēpt. Bet ir citi, kam tas vis diez ko nepatīk. Piemēram, gados vecākiem cilvēkiem. Un ne jau aiz ļauna prāta, vai sliktiem nodomiem, bet lielākoties tādēļ, ka tas, iespējams, būs sarežģīti, iespējams, smalkiem burtiņiem, ko ne vienmēr var izlasīt. Tāpat nez vai būs skaidrs, kur ar to papīru jādodas, kam jāiesniedz, kad tas ir jādara. To visu cilvēcīgi var saprast.

15.novembra LTV raidījumā «Kas notiek Latvijā?» Šlesera kungs to saprata un ļoti cēli iestājās par pensionāriem, zīdaiņiem un bērnu namu bērniem, kuriem šāda deklarēšanās nu absolūti neesot nepieciešama. Bet es tiešām nedomāju, ka neatradīsies jaunajā ierēdņu armijā (kas izmaksās, Ls 16 000 vai vairāk) cilvēki, kas nepalīdzēs reizi gadā to papīru uzrakstīt.

Lielāks kreņķis var rasties tām omītēm, kam gluži nesen mazdēls uzdāvinājis kādu prāvāku īpašumu, lai pašam tas nebūtu jādeklarē. Es, protams, esmu pārliecināta, ka Šlesera kungs nevienu šādu negodīgu mazdēlu nepazīst, tomēr pēdējā laikā tik daudz dzirdēts par dažādiem ļauniem «sorosiešiem» un «marsiešiem», ka tādu esamības iespēja ir ļoti reāla. Redz, ja šādai omītei, saņemot minimālo pensiju, īpašumā ir, piemēram, māja Mežaparkā, dārgs auto un zeme kaut kur piejūras kāpu joslā, kur tikko uzsākta puslikumīga apbūve, kas tagad pēkšņi ir jādeklarē, tad, piedodiet par izteicienu, ir sūdi vagā. Ne nu vairs omīte attaisnosies, ne mazdēls.

Tādēļ tomēr ceru, ka deklarēsimies mēs visi. Tāpat arī ceru, ka tas būs iespējami vienkārši, saprotami un aizņems iespējami maz laika. Galu galā, ja divi miljoni deklarēsies katrs uz 22 lapām, tas tomēr būs negodīgi attiecībā pret mežiem, ko izcirtīs papīra saražošanai.

Citus lasītāju rakstus varat lasīt šeit. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas