Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Jelgavā izpilddirektore būs neievēlētās Tautas partijas līdere

Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS) nolēmis par pašvaldības izpilddirektori virzīt domē neievēlētās Tautas partijas vietējās nodaļas vadītāju Irēnu Škutāni, kura iepriekšējā sasaukumā bija viņa vietniece un ilgus gadus ir uzticama sabiedrotā. «Izpilddirektors nav politisks amats,» lakoniska bija A.

Rāviņa atbilde, kāpēc augstā amatā tiek celts cilvēks no partijas, kas nav guvusi iedzīvotāju uzticību vēlēšanās. Iepriekš viņš teica, ka jelgavnieku balsojums vēlēšanās ir protests pret Tautas partiju, nevis I.Škutāni, lai gan tieši viņa bija saraksta pirmais numurs. Šis solis nav pilnīgs pārsteigums, jo izmantot I.Škutānes pieredzi A.Rāviņš solīja jau vēlēšanu naktī, kad kļuva skaidra Tautas partijas sakāve Jelgavā. I.Škutāne, kura četras reizes mainījusi politisko piederību, bijusi Jelgavas domes deputāte divos iepriekšējos sasaukumos, pēdējā no tiem pildot mēra vietnieces amatu finanšu jautājumos. Pirms ievēlēšanas pilsētas domē viņa bija izpildirektore Jelgavas rajona padomē. Arī I.Škutāne domā, ka darbs pašvaldībā ir saimnieciskas, ne politiskas dabas, tāpēc viņa piederību domē nepārstāvētai partijai neuzskatot par problēmu. A.Rāviņš arī nevēlējās skaidrot, kāpēc I.Škutāne būs labāka par pašreizējo izpilddirektoru, nevienu politisko spēku nepārstāvošo Gunāru Kurloviču, ar kura darbu viņš turklāt bijis apmierināts. Oficiāli tiek teikts vien tas, ka «viņas pieredze un kompetence būs īpaši noderīga šajā laikā, kad nepieciešams veikt strukturālas un cita veida pārmaiņas, lai sabalansētu pilsētas budžetu».G.Kurlovičam cits amats nav piedāvāts. Viņš no ceturtdienas dosies bezalgas atvaļinājumā, kas ir Jelgavas domes vadības ieviestais taupības pasākums un attiecas uz visiem pašvaldības struktūrās strādājošajiem. I.Škutāne nekavējoties sāks pildīt izpilddirektora pienākumus, bet amatā viņu paredzēts apstiprināt nākamajā domes sēdē 30.jūlijā ar deputātu balsojumu, kā to paredz nolikums. Jelgavas domē koalīciju veido vēlēšanu uzvarētāji ZZS, kā arī _Jaunais laiks_ un _TB_/LNNK. To atbalsta arī divi no četriem _Saskaņas centra_ domniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas