Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Jelgavā sākusies gripas epidēmija

Jelgavā saslimstība ar gripu pārsniegusi epidēmisko slieksni, portālam Diena.lv pastāstīja Jegavas novada domes pārstāve Egita Veinberga.Otrdienas rītā Jelgavas domē tika sasaukta Ārkārtējās pretepidēmiskās komisijas sēde, kurā tika apstiprināts, ka pilsētā sākusies gripas epidēmija.Epidēmiskais slieksnis ir tad, ja saslimušo skaits ir 100 uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, taču pēc pēdējiem datiem Jelgavā tie jau ir 250 uz 100 tūkstošiem.

Izglītības iestādēs pastiprināti tiek kontrolēta situācija, nepieļaujot, ka saslimušie bērni apmeklē skolu vai bērnudārzu. Tāpat kultūras iestādēs tiek ierobežota jaunu pasākumu plānošana.Saslimstība ar gripu pieaug arī citās Latvijas pilsētās - otrdienas rītā Valmierā uz 100 000 iedzīvotāju saslimstības rādītājs ir 63, Rīgā - 46, bet Daugavpilī - 35, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC)  jaunākā informācija. Infektoloģijas centrā pašlaik ārstējas 40 slimnieku.Visvairāk ar gripas vīrusu slimo bērni līdz četru gadu vecumam un skolnieki līdz 14 gadu vecumam. Mazāk - cilvēki pēc 65 gadu vecuma.Gripas epidēmija parasti ilgst aptuveni divas nedēļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas