Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Jelgavas Maxima’s salātos atrasta salmonellas baktērija

Arī Jelgavā apstiprinājies, ka dažos _Maxima _salātos bija salmonellas baktērija, kādēļ saslima vairāki pircēji, par to LNT 900 sekundes informēja Pārtikas un veterinārā dienesta priekšnieks Mareks Samohvalovs.

Šonedēļ noslēgsies visu Rīgas Maximu pārbaudes, bet nedēļas laikā PVD sagatavos ziņojumu par situāciju kopumā. “Vienā gadījumā ir aizdomas par olām, vienā gadījumā par cūkgaļu, vienā gadījumā par putnu gaļu. Pirmssākums ir no dzīvnieku izcelsmes produktiem, bet tālāk nehigiēniskie pasākumi un paškontroles trūkums ražošanas cehos,” teica M.Samohvalovs.

Jau ziņojām, ka Jelgavā ir slēgts kulinārijas cehs - tas ir jau trešais Maxima's ražošanas cehs, kurš ir pārtraucis darbību pēc infekcijas uzliesmojuma.

Lai sevi pasargātu, pircējiem jāpievērš uzmanību produkta marķējumam un derīguma termiņam. PVD pieņem arī anonīmus ziņojumus. “Jāsaka, ka pēdējā laikā ļoti daudz cilvēku atsaucas šim aicinājumam, cilvēki palīdz mums atrast bēdīgākos uzņēmumus,” stāstīja PVD priekšnieks.

“Diemžēl ir vajadzīga tik rūgta mācība, lai uzņēmumi saprastu, cik svarīga ir paškontroles sistēma,” norādīja PVD vadītājs.

Gaidot Jāņus, M.Samohvalovs ieteica, nepirkt gaļu no rokas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas