Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

JL aicina Gerhardu nepieļaut atkarības no Krievijas palielināšanos

Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcijas deputāti pēc tikšanās ar ekonomikas ministru Kasparu Gerhardu (TB/LNNK) aicina ministru mainīt enerģētikas politikas prioritātes un nepieļaut enerģētiskās un politiskās atkarības palielināšanos no Krievijas, vēsta frakcijas paziņojums presei.

JL ir neizpratnē par apvienības „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK ministra izteikumiem, kā vienu no galvenajām Ekonomikas ministrijas prioritātēm minot gāzes elektrostacijas būvniecību Latvijā, kas ievērojami palielinās jau šobrīd valstij bīstamo atkarību no Krievijas. Pieaugoša atkarība no Krievijas energoresursiem vairos ne vien tās ekonomisko, bet arī politisko ietekmi Latvijā, uzsver JL.

JL aicina TB/LNNK, kas savu prioritāšu saraksta augšgalā minējusi, ka „attiecības ar Krieviju ilgtermiņā veidojamas no stingras nostājas un nacionālās pašcieņas pozīcijām, cenšoties mazināt visa veida Krievijas ietekmi Latvijā”, nepieļaut šādu valsts interešu nodošanu un uzstāt uz efektivitātes ziņā līdzvērtīgu, taču valstij mazāk bīstamu ogļu elektrostaciju būvniecību.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas