Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

JL: Jāpārbauda partiju pelēkās kases esamība Rīgas domē

Partijas Jaunais laiks Rīgas domes (RD) frakcija nosūtījusi vēstuli Rīgas domes priekšsēdētājam Jānim Birkam ar lūgumu skaidrot, kā un kuras partijas izmanto pilsētas budžetu partiju finansēšanai, kuru esamību pieļāva RD Pretkorupcijas komisijas vadītājs Einārs Cilinskis intervijā laikrakstam Diena.

Rīgas domes deputāts Einārs Cilinskis, kas ir arī RD Pretkorupcijas komisijas vadītājs 2008. gada 28.aprīļa intervijā laikrakstā Diena norāda uz iespējamību, ka Rīgas dome tiek izmantota kā pelēkā kase partiju finansēšanai.

Deputāts pieļauj, ka partijām, lai iegūtu finansējumu, ir divas iespējas - labākajā gadījumā jāveic kādas legālas darbības par labu kādiem uzņēmējiem. Sliktākajā gadījumā - tie ir valsts iepirkumi, kas tādā vai citādā veidā var tikt izmantoti partiju finansēšanai.

"Iepriekš minētā informācija, ko pauž Rīgas domes Pretkorupcijas komisijas vadītājs, iespējams, norāda uz plaša mēroga un sistemātiskiem likuma pārkāpumiem Rīgas domē. Turklāt, spriežot pēc izteikumiem, tā ir pamatota ar faktiem," norāda JL frakcijas vadītājs Olafs Pulks, uzskatot, ka šīs bažas nedrīkst atstāt bez ievērības un ir pārbaudāmas.

JL deputāti nosūtījuši vēstuli Rīgas domes priekšsēdētājam ar lūgumu veikt visas iespējamās darbības, lai noskaidrotu faktus, uz kuriem norāda deputāts Einārs Cilinskis, un nepieciešamības gadījumā vērsties tiesību aizsardzības iestādēs, lai novērtu sistemātiskos likuma pārkāpumus Rīgas domē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas