Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

JL neatbalstīs Bičkoviču

Jaunā laika (JL) frakcijā Augstākās Tiesas priekšsēdētāja amata kandidāts Ivars Bičkovičs vairākkārt uzsvēra, ka ir pārliecināts par to, ka viņa reputācija atbilst augstajam amatam. Tomēr JL Bičkoviču neatbalstīs.

Viņš sacīja: "Manai reputācijai nav objektīva pamata sašķobīties, es neatrodu sevī kauna traipu." I.Bičkovičs neredz iemeslu, kura dēļ viņam varētu atteikt augstākās kategorijas pielaidi valsts noslēpumam. Viņš aicināja reputāciju vērtēt pēc katra cilvēka darbiem.

Uzstāšanās laikā I.Bičkovičs pievērsa lielu uzmanību medijiem, gan norādot uz Dienas publikāciju, kuras kļūdas labojums esot bijis grūti pamanāmā vietā, gan pēc tam pamācija TV3 raidījuma Nekā personīgi žurnālistu, ka vajagot būt godīgiem savā raidījumā.

AT priekšsēdētājam jābūt sabiedrības uzticamības simbolam tiesu varai, neitrālam un neietekmējamam, neradot ne mazākās šaubas par korupciju vai konkrētu interešu lobēšanu. Taču cilvēks, kurš acīmredzami neizprot korupcijas izskaušanas nozīmību tiesu sistēmā, neatbilst šim mērķim un nav cienīgs ieņemt augsto AT priekšsēdētāja amatu, ir pārliecināts JL.

JL konstatējis, ka zemā tiesu prestiža dēļ tik maz tiesnešu vēlas kandidēt uz AT priekšsēdētāja amatu, kā dēļ pēc mazākā ļaunuma principa izvēlēts kandidāts, pret kuru iebilduši 16 AT plēnuma tiesneši.

JL frakcija ir pirmā ar ko tiekas AT priekšsēdētāja amata kandidāts. Viņu šim amatam izvirzīja tiesnešu plēnums un tagad jānotiek balsojumam Saeimā. Taču vispirms tiks gaidīti Satversmes aizsardzības biroja pārbaudes rezultāti par I.Bičkoviču, pamatojoties uz ko viņam piešķirs vai atteiks augstāko pielaidi valsts noslēpumam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas