Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

JL rosina aplikt ar nodokli spekulatīvos darījums

Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcijas deputāti iesnieguši grozījumus likumā ar iedzīvotāju ienākuma nodokli ar mērķi līdzsvarot nekustamā īpašuma tirgus attīstību, ierobežojot spekulatīvus darījumus ar nekustamo īpašumu, vēsta frakcijas paziņojums presei.

JL iesniegtajos likuma grozījumos paredzēts pagarināt termiņu, kurā darījums ar īpašumu uzskatāms par spekulatīvu no šobrīd spēkā esošā gada līdz pieciem gadiem. Tādējādi, saskaņā ar izstrādātajiem grozījumiem, ja īpašums tiek pārdots ātrāk nekā 60 mēnešu laikā no nekustamā īpašuma iegādes brīža, pārdevējam jāmaksā ienākuma nodoklis no darījumā gūtās peļņas.

Šobrīd valstī radīti pārāk labvēlīgi apstākļi spekulatīviem darījumiem ar nekustamo īpašumu, kas garantē nesamērīgi lielu un strauju peļņu, uzskata JL. Līdz ar to arī komercbanku investīcijas, kas lielā mērā ietekmē makroekonomisko politiku valstī, ir piesaistītas šim sektoram, nepamatoti atstājot novārtā citas tautsaimniecības nozares.

JL jau iepriekš vairākkārt aicinājis valdību domāt atbildīgi un, lai mazinātu valsts ekonomikas «pārkaršanas» draudus, īpašu uzmanību pievērst inflācijas un budžeta deficīta samazināšanai, tomēr valdība jau iepriekš pārrunāto nodokļa ieviešanas ieceri atlikusi «uz nenoteiktu laiku». JL ir pārliecināts par nepieciešamību mainīt valsts fiskālo un ekonomisko politiku, lai izvairītos no nesabalansēta nekustamā īpašuma tirgus un tam piesaistīto plašo finanšu līdzekļu radītajiem inflācijas riskiem, kas apdraud gan valsts attīstību kopumā, gan individuālu mājsaimniecību stabilu pastāvēšanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas